Hlavní obsah

Poptávka po nejnovějším iPhonu láme rekordy

Americká společnost Apple v pondělí oznámila, že obdržela během prvních 24 hodin více než dva milióny objednávek na svůj nejnovější mobilní telefon iPhone 5. Nová verze telefonu tak v rychlosti prodeje předstihla všechny své předchůdce.

Foto: Apple

iPhone 5

Článek

Společnost upozornila, že poptávka přesahuje její nynější zásoby. Většina objednaných přístrojů sice bude dodána podle plánu v pátek, někteří zákazníci však telefony obdrží až v říjnu.

"(Objednávky) rozdrtily předchozí rekord, který držel iPhone 4S. Reakce zákazníků na iPhone 5 je fenomenální," uvedl viceprezident společnosti Apple pro marketing Philip Schiller. Objednávky na iPhone 4S během prvních 24 hodin překročily milión kusů, připomněla agentura Reuters.

Foto: Apple

Nový iPhone

Nový chytrý telefon od společnosti Apple nabídne celou řadu vylepšení. Je lehčí a tenčí než předchozí verze a zároveň má větší displej (čtyři palce) a vyšší rozlišení (1136 x 640 pixelů). Vylepšení zaznamenal také výkon telefonu. Ve srovnání s loňským modelem by měl být dvakrát výkonnější. Přitom už verze 4S patřila k nejvýkonnějším smartphonům na trhu.

Fotoaparát má stejné rozlišení jako předchozí model - osm megapixelů. Měl by ale být rychlejší a zároveň pořizovat kvalitnější snímky i ve špatných světelných podmínkách. Nabídne také speciální panoramatický režim, ve kterém budou mít pořízené momentky úctyhodné rozlišení 28 megapixelů.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Apple odhalil nejlepší iPhone všech dob

Společnost Apple ve středu odhalila nový iPhone. V pořadí již šestá generace chytrého jablečného telefonu nabízí řadu vylepšení. "Vyrobili jsme nejlepší iPhone...

Výběr článků

Načítám