Hlavní obsah

Prodej iPhonu 5 ohrožen, Apple má výrobní problémy

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně za týden, ve středu 12. září, společnost Apple na novinářské konferenci odhalí iPhone 5. Vstup novinky na pulty obchodů ale může nabrat zpoždění, protože americký počítačový gigant čelí problémům ve výrobě. Uvedl to list Wall Street Journal (WSJ).

Foto: Novinky

iPhone. Ilustrační foto

Článek

Problémy se týkají dodávek dotykových LCD displejů pro nový iPhone. Společnost Sharp totiž měla podle WSJ začít dodávat obrazovky do konce srpna, kvůli výrobním problémům ale byla sériová výroba odložena.

Foto: Apple

Pozvánka společnosti Apple na tiskovou konferenci. Číslice 12 značí datum konání, ve stínu je pak vidět číslovka pět, což naznačuje příchod iPhonu 5.

Sharp je přitom jedním ze tří hlavních dodavatelů LCD panelů. Při zahájení prodeje by tak obchodníci nemuseli mít dostatek přístrojů k uspokojení poptávky. V krajním případě by mohly být prodeje na některých trzích odloženy.

Oficiálně se zatím zástupci Applu k informacím o nedostatku nových iPhonů nevyjádřili. V minulosti se však s nedostatkem nových přístrojů již americký počítačový gigant potýkal. Například v roce 2011 kvůli zemětřesení v Japonsku. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: iPhone 5 by měl mít větší displej než jeho předchůdci

Jak bude pětka přesně vypadat, zatím není známo. Na internetu se však již objevilo video krytu přední strany nového jablečného telefonu. V něm je kryt iPhonu 5 srovnáván s předchozí generací s přídomkem 4S. Telefon bude podle klipu sice stejně široký, ale o pár centimetrů vyšší.

Podle serveru Macotakara tak bude mít novinka úhlopříčku 4,07 palce. Až doposud měly přitom všechny generace telefonů od Applu 3,5palcové displeje. Změní se tak zřejmě poměr stran, což zesnulý zakladatel firmy Steve Jobs údajně odmítal.

Apple vyprodává iPhony

Na příchod nového modelu se Apple již připravuje a se slevou vyprodává starší iPhony. Prakticky ve všech partnerských prodejnách se tak ceny jablečných chytrých telefonů snížily o 49 dolarů (1000 Kč). [celá zpráva]

Například u jednoho z největších amerických operátorů Sprint je tak možné s dvouletým závazkem pořídit starší iPhone 4 s kapacitou 8 GB za tisíc korun, novější verze 4S s dvojnásobnou pamětí se pak prodává za 3000 Kč. Levnější přístroje je možné zakoupit také v amerických obchodech Best Buy, Carriers, Radio Shack či Target.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám