Hlavní obsah

Není to jen designové pozlátko. Realme GT Master Edition potěší i hráče

Novinky, Ondřej Husák

O novém smartphonu GT Master Edition od společnosti Realme se mluví nejčastěji ve spojení s neokoukaným designem. Ve skutečnosti je ale vzhled pouze jedním z lákadel tohoto kousku. Navzdory relativně příznivé cenovce může novinka potěšit i fanoušky mobilního gamingu.

Foto: mif, Novinky

Vzadu jsou tři objektivy.

Článek

Prakticky všechna média napříč světem mluví o šedé variantě, která je opravdu designový unikát. U tohoto provedení je totiž zadní strana potažena měkkou umělou kůží, jež je navíc tvarována tak, že připomíná cestovní kufry. Zajímavostí je, že tento prvek je stoprocentně veganský, šetrný k životnímu prostředí a pochází z etických zdrojů.

Realme láká na designový smartphone. Nabídne solidní výkon

Mobil

Výrobce si je patrně vědom toho, že na takovou extravaganci nemusí slyšet každý, a tak nabízí ještě bílou a černou variantu, u které se zadní strana již daleko více podobá běžným smartphonům. Černá verze působí naživo velmi elegantně.

Platí to tedy do chvíle, než zadní kryt schováte pod dodávaným pouzdrem. Neprůhledný silikonový obal šedé barvy totiž všechny líbivé linie telefonu dokonale zakryje. Nemůžeme se ubránit pocitu, že připomíná tak trochu myší kožíšek.

Foto: mif, Novinky

Realme GT Master Edition

Foto: mif, Novinky

Testovaný telefon vložený v dodávaném pouzdře.

Výkon na prvním místě

O designu se ale dnes bavit nebudeme, většinu hráčů totiž budou zajímat součástky pod kapotou novinky. V útrobách tepe Snapdragon 778G, který sice není nejvýkonnějším mobilním procesorem na trhu, ale jeho výkon bohatě stačí pro plynulé hraní všech moderních her. To je pochopitelně zásluha i grafického čipu Adreno 642L.

Vybírat je možné kromě různých barevných variant také mezi dvěma hardwarovými konfiguracemi – s 6 GB + 128 GB a 8 GB + 256 GB. Vzhledem k tomu, že u druhé varianty se díky zaváděcí akci podařilo vtěsnat cenovku pod 9,5 tisíce korun, půjde patrně o jasnou volbu – za danou sumu jde totiž o nadprůměrně vybavený smartphone.

Základní provedení se 6 GB operační paměti má cenovku pochopitelně ještě atraktivnější, stojí baťovských 7999 Kč. Nižší ceny budou ale platit patrně jen omezenou dobu, protože výrobce původně avizoval cenovky u základního provedení 8999 Kč a u vybavenější verze 10 499 Kč.

Foto: mif, Novinky

V pase má telefon osm milimetrů.

Foto: mif, Novinky

Ovládací tlačítka nalezneme na pravé i levé straně.

Foto: mif, Novinky

Ovládací tlačítka nalezneme na pravé i levé straně.

Patří mezi nejrychlejší telefony

Ale zpět k nabízenému výkonu. Benchmarková utilita AnTuTu udělila testovanému kousku se základními parametry souhrnné skóre 541 610 bodů. To jinými slovy znamená, že i levnější varianta patří mezi 10 % těch nejrychlejších smartphonů na trhu.

Vše pracuje pod operačním systémem Android 11, který běží velmi plynule – obzvláště s přihlédnutím k cenové třídě, ve které se nacházíme. Žádný problém nedělá telefonu ani více spuštěných aplikací najednou, i když většinou si jej budou především mladší ročníky pořizovat kvůli hrám.

Foto: mif, Novinky

Displej se opravdu povedl.

Ke hraní totiž svádí i použitá obrazovka, která nabízí úhlopříčku 6,4 palce a rozlišení 2400 x 1080 obrazových bodů. Její obnovovací frekvence je totiž 120 Hz, díky čemuž jsou i zběsilé akční scény krásně plynulé. Displej má velmi dobré barevné podání a bezchybné pozorovací úhly.

Přímo v displeji je integrována čtečka otisků prstů. V průstřelu vepředu je umístěna 32MPx selfie kamera, vzadu je pak trojitý fotoaparát v kombinaci 64 Mpx (f/1,8) + 8 Mpx (f/2,3) + 2 Mpx (f/2,4). Telefon podporuje 5G a láká na rychlé 65W dobíjení, baterie má kapacitu 4300 mAh. V praxi není žádný problém se obejít bez nabíječky klidně i po dobu dvou dnů.

Foto: mif, Novinky

Čelní kamera se nachází v průstřelu displeje.

Bratříček je ještě výkonnější

Byla to právě společnost Realme, která zkraje letošního roku přinesla na český trh jako první výrobce 5G telefon s cenovkou pod pět tisíc korun. V červnu se pak ukázal model Realme 5G, který byl cenově nejdostupnějším smartphonem s extrémně výkonným čipsetem Snapdragon 888, aktuálně je k mání za 11 490 Kč.

A právě výkonnější bratříček bude pro testovaný kousek největším vyzyvatelem. Poměrem cena/výkon nicméně Realme GT Master Edition také exceluje, a tak bude zajímavé sledovat, jak se mu bude na trhu dařit.

Foto: mif, Novinky

Realme GT Master Edition

Foto: mif, Novinky

Testovanému modelu nechybí ani konektor jack 3,5 mm.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám