Hlavní obsah

Zpomalené reakce a zasekávání. Hráči pomohou vyřešit problémy ve FIFA 20

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samotní hráči mají pomoci společnosti EA s vyladěním fotbalového simulátoru FIFA 20, který je na pultech obchodů už od loňského podzimu. Nezanedbatelná část hráčů si totiž stěžuje na zasekávání, zpomalené reakce i odezvu v režimu on-line.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry FIFA20.

Článek

Hráči si na neduhy on-line hraní stěžovali prakticky od zářiového vydání fotbalového simulátoru. Teprve v prosinci jim ale tvůrci slíbili, že se začnou reálnými podněty zabývat a pokusí se je vyřešit. Nyní přišel evidentně čas na reálné kroky.

„Musíme se zaměřit na problémy z reálného světa. Právě proto je pro nás klíčové, abychom měli k dispozici co nejvíce informací od samotných uživatelů. V potaz je totiž nutné brát podmínky z reálného světa, hru totiž může negativně ovlivňovat ztráta paketů, slabý signál WiFi, ale zároveň i hromadu dalších věcí,“ prohlásili zástupci společnosti EA.

Nadávat na chlebodárce se nevyplácí. Profesionální hráč má po kariéře

Hry a herní systémy

Se zavedením změn otáleli

Zdůraznili zároveň, že se zavedením změn otáleli tak dlouho, neboť i drobná odchylka v nastavení síťové konektivity může mít negativní dopad na miliony hráčů z různých koutů světa. Je to dáno pochopitelně tím, že každý hráč má doma v podstatě unikátní herní podmínky – platí to přitom i v případě fanoušků televizních konzolí, neboť lidé disponují různými typy a rychlostmi internetového připojení.

Hráče, kteří budou pomáhat s testováním, si budou zástupci z EA vytipovávat sami. Dobrovolní hráči pak budou moci pomocí speciálních analytických nástrojů poskytnout tvůrcům zpětnou vazbu, jak konkrétní natavení funguje v praxi. Vývojáři se pochopitelně budou snažit nasimulovat nejrůznější scénáře v reálném světě tak, aby následně podle nich mohli nastavit všechny parametry hry.

Tyto živé studie, jak tvůrci novou metodiku testování nazývají, poznají hráči na první pohled podle speciálního panelu v pravém horním rohu. Ten jim při hraní zakryje část tribuny, nikoliv herního pole. Po nasbírání dostatečného množství dat a vyladění všech much by měl být vydán bezplatný update, který konečně všechny problémy vyřeší.

Foto: archív tvůrců

Takto vypadá speciální panel pro živé studie.

Hromada novinek

FIFA 20 nabízí hned několik novinek. Fotbalový simulátor se dočkal realističtější grafiky, která věrněji kopíruje přirozenou práci těla. V novém režimu Volta si zase fanoušci mohou poskládat tým ze tří, čtyř nebo pěti hráčů, se kterými se vydají do městské džungle – zahrají si pravý pouliční fotbálek. Vše přitom probíhá v příběhové kampani, v rámci níž nechybí ani on-line liga.

Ve hře FIFA 20 se díky nové licenci objevilo 13 stadionů, 18 týmů a 180 detailně naskenovaných hráčů z německé Bundesligy. Těšit se tak fotbaloví fanoušci mohou například na Düsseldorf Arenu, Red Bull Arenu či Volksparkstadion. Stejně tak si ale mohou zahrát za FC Augsburg, Fortunu Düsseldorf i FC Schalke 04.

Foto: archiv tvůrců

Ukázka ze hry FIFA20.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám