Hlavní obsah

X-BOX 360: Assassin´s Creed: vrahem na několik dní

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chtěli jste být jako malí vrahem a báli jste se vraždu provést? Zřejmě jste měli dostatek rozumu a jelikož díky tomu nejste nyní za mřížemi, tak si můžete virtuálně zkusit, jaké to asi je. Jste Altair, degradovaný člen cechu vrahů, který musí získat zpět důvěru svého šéfa.

Článek

Assassin´s Creed je nyní velmi probíranou hrou, na pulty se nyní totiž dostává i PC verze s kompletní českou lokalizací a českým dabingem. Něčeho takového se v X-BOX verzi nedočkáte, čeká na vás ovšem zcela neuvěřitelná grafika, nádherně vykreslené lokace a skvěle zpracované pohyby postav, to jsou ve zkratce první nejvýraznější dojmy ze hry.

Úvod hry je jednoduchý, jako člen týmu vrahů zpackáte úkol a nepodaří se vám získat grál, jak vám nařídil šéf cechu vrahů. Jen tak tak uniknete smrti a musíte pomalu získávat zpět důvěru svého mistra. Jste zbaveni veškerých zbraní a teprve prvními úspěchy se dostáváte zpět k vražedným pomůckám a výjimečným schopnostem, které jste dříve měli.

Když jsme u schopností, nejste ledajaký člověk. Jste něco jako oživlý pavouk zkřížený s horolezcem a kaskadérem. Ve hře máte neuvěřitelnou volnost pohybu a vaše postava toho umí náležitě využívat, umí se chytit téměř jakéhokoliv výstupku, umí vyšplhat po každé druhé zdi, odráží se mezi zdmi jako Xena, pouze na rozdíl od známé seriálové hrdinky nemá tak sexy úbor. Plný hrudní koš napěchovaný v sexy kovovém oblečku je u našeho hlavního hrdiny nahrazen volným hábitem, který sice není sexy, ale aspoň se v něm pohodlně zabíjí.

Hlavně nenápadně

Cílem každého vraha, tedy i vás, by mělo být nevyvolat zbytečnou pozornost okolí. Když budete uličkami měst utíkat jako jamajský sprinter a skákat po zdech jako cvičená opička, tak na sebe zbytečně přilákáte pozornost stráží. Chovejte se nenápadně, předstírejte modlení a zabíjejte jen ty, které doopravdy musíte. Zabíjení nevinných civilistů by pro vás znamenalo konec celého příběhu.

Chvíle vraždy se blíží...

Během hry navštívíte mnoho zajímavých lokací. Pokud se vám ale nezatají dech při prvním spatření Damašku či Jeruzalému, tak už vás neohromí asi vůbec nic. Pohled z výšky rozhleden je opravdu krásný, nicméně když už budete vylézat na desátou rozhlednu za dvě hodiny, tak vám to začne pomalu lézt na nervy. A to je také největší problém této hry, jednotlivé úkoly se až nezdravě opakují.

Přípravy na vraždu zaberou i hodiny hry

Stereotyp je tak hlavním vrahem kvality této hry, postup v jednotlivých úkolech je totiž vždy velmi podobný. Sesbíráte jednotlivé indicie vedoucí k vrahovi, ukradnete někomu z kapsy důležitý předmět, oběhnete místní rozhledny, zachráníte několik civilistů před agresivními vojáky, čímž si nakloníte obyčejné obyvatele na svou stranu a takto znovu a znovu. Čeká vás devět vražd, každá vám zabere několik hodin (dvě až pět) v závislosti na vaší šikovnosti a na tom, jak moc budete plnit postranní questy.

Assassin´s Creed je hra, kterou jistě stojí za to zkusit. Ačkoliv vás v jisté části začne mírně nudit, tak je pocit z jejího dohrání úžasný. Je to macek, z kterého by si měly některé jiné hry vzít příklad. Avšak skvělý dojem z grafiky, zvukových kulis různých měst a obrovské volnosti kazí stereotypnost všech úkolů. Jedno ale platí jistě, pokud k vám sem tam někdo přijde na návštěvu, tak na této hře můžete dokonale ilustrovat, jaké zážitky se dají na vaší konzoli prožívat. Assassin´s Creed ji totiž ždíme na maximum.

Reklama

Související témata:

Související články

X-BOX 360: Mass Effect - Zabij si svého aliena

Kvalitních akčních her na X-BOX 360 není zase až tolik. A když už se nějaká konečně objevila, přinesla s sebou ještě mnohé navíc. Vývoj postav a mnoho dalších...

Výběr článků

Načítám