Hlavní obsah

WinLAME snadno a rychle převede MP3 do Oggu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Přestože empétrojky jsou a určitě ještě dlouhou dobu budou nejoblíbenějším hudebním formátem, v poslední době se stále více prosazuje formát Ogg Vorbis, který je oproštěn od jakýchkoli poplatků a nabízí vyšší kvalitu hudby při menší velikosti souboru.

Foto: Magistrát města Plzně

Úplná uzavírka Mikulášské ulice v oblasti hlavního vlakového nádraží bude platit pro veškerou silniční dopravu.

Článek

Písničky ve formátu Ogg Vorbis už dokáže přehrávat i poslední verze Winapu bez nutnosti instalace jakéhokoliv dalšího pluginu, a proto je pro mnohé z nás ten pravý čas převést své empétrojky do tohoto formátu.

A právě k tomuto účelu by mohl dobře posloužit program WinLAME, který dokáže automaticky převést všechny zadané empétrojky do formátu Ogg Vorbis, přičemž uživatel si může vybrat nejen požadovaný bitrate, ale navíc zvolit i variabilní datový tok, čímž lze dále snížit velikost souboru při zachování kvality písničky.

WinLAME však zdaleka není jen jednoúčelová utilita pro převod empétrojek do Oggu, ale plnohodnotný enkodér, který dokáže převést hudbu v jednom z mnoha nabízených formátu do MP3 či Oggu. Pro převod do MP3 je použit velmi kvalitní kodek Lame.

Výhodou je i velice jednoduché uživatelské rozhraní ve stylu průvodce, díky čemuž převod z jednoho hudebního formátu do druhého bez problémů zvládne i méně zkušený uživatel.

[ Ke stažení zde | Velikost: 582 kB | Hodnocení: 9/10 ]

Reklama

Výběr článků

Načítám