Hlavní obsah

Wiidíte ji taky? Nintendo Wii už koupilo 325 000 Evropanů

Novinky, adr

Herní kouzelníci z japonského Nintenda potvrdili, že umí. A stejně jako před několika týdny převálcovali americký trh s konzolemi, činí tak i nyní v Evropě. Za dva dny zde stihli prodat 325 000 konzolí Nintendo Wii.

Článek

Nintendo Wii [celá zpráva] je přístrojem z takzvané třetí generace herních konzolí. Konkurenty mu jsou Microsoft Xbox 360 (uveden na trh loni) a Sony PlayStation 3, který se k prvním zákazníkům dostal letos v listopadu.

Konzole Wii se však blýskla opravdu skvělými prodejními výsledky. V Americe si ji během tří víkendů koupilo milión zákazníků, v Evropě během dvou dnů 325 000 lidí.

Na americké prodejní pulty se Wii dostala 19. listopadu. V Japonsku byla konzolka uvedena dříve a její úspěch byl podobný - během prvního dne se ji prodalo na 400 000 kusů a Nintendu zbyly pouze prázdné sklady.

V porovnání s Xboxem 360 nebo PS 3 je tažení Wiička fenomenální. Nintendo navíc takový zájem o novou konzoli neočekávalo. Firma však nemá problémy s výrobou dalších kusů tohoto výrobku jako její konkurence (vzpomeňme na Sony) [celá zpráva] a již slíbila, že do Vánoc stačí zásobit každého zájemce o Wii v Evropě.

Výbava skromná, klady jinde

Hardware konzole Wii je skromný v porovnání s jeho rivaly. Co však Wiičku chybí ve výbavě, to nahrazuje skvěle připravenými hrami.

Systém je postaven kolem čipu IBM PowerPC (Broadway) s taktem 729 MHz, grafickým jádrem Hollywood. Wii obsahuje celkem 91 MB operační paměti. Konzole neobsahuje pevný disk, namísto toho pracuje s 512 MB flash pamětí. Přístroj má v sobě integrovánu také čtečku paměťových karet.

Nintendo Wii se objevilo na českém trhu 8. prosince. Jeho cena začíná na 7990 korunách.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám