Hlavní obsah

Watch Dogs: ovládněte město pomocí mobilu

Novinky, ryn

Když Ubisoft v roce 2012 oznámil akční hru Watch Dogs, tak sklidil nečekaný úspěch. Prezentované ukázky předčily technickým zpracováním veškerou tvorbu té doby a hráči na novinku netrpělivě čekali. Nyní konečně titul vyšel a hráči si mohou zkusit, jaké to je být hackerem.

Upoutávka na hru Watch DogsVideo: Ubisoft

 
Článek

Watch Dogs sleduje příběh hackera Aidena Pierce, který se svými činy přimíchal do velkého nebezpečí a to stálo život jeho nejbližší. Nyní s cílem odplaty se musí vyšplhat po pomyslném žebříčku až do těch nejvyšších sfér, aby mohl pomstít ztrátu svých blízkých. K tomu mu pomáhá například šílený Jordi Chin, nebezpečně krásná Clara Lille a hlavně jeho mobilní telefon.

Protože je příběh hry hodně temný, tak se vývojáři rozhodli přidat takzvané digitální tripy, které nesouvisí s dějem. V těchto minihrách se hráč může například zmocnit kontroly nad obřím robotickým pavoukem a s ním pustošit město. Mimo to může také odrážet vlny zombíků, sbírat mince apod.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Telefonem lze ovládnout celé Chicago. Od spuštění barikád při automobilových honičkách až po úplné vyřazení elektroniky v celém bloku. Díky telefonu hráč plánuje postup v misích skrze napojení na kamery. Plánování je nedílnou součástí hratelnosti pro tichý postup misí. Hráč může odlákat své nepřátele například narušením komunikace nebo spuštěním rádia. Plnění těchto misí, včetně těch volitelných, dává hráči zkušenosti, za které odemyká nové možnosti hackování, schopnosti v ručních soubojích nebo si tak zlepšuje střelbu.

Už od samotného začátku je hráči plně otevřené celé Chicago s okolím, a tak se nabízí srovnání s konkurenčním titulem Grand Theft Auto V, proti kterému si lze hned na začátku všimnout, že svět Watch Dogs je mnohem méně „živý“ a ne tolik detailní jako svět v GTA V.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Na ulicích se toho moc neděje, dokonce i policie se objeví pouze v momentě, kdy pácháte trestný čin. Jediný pocit nějakého života vám dává funkce mobilu zvaná profiler, která hráči po namíření na občana ukazuje generované informace o dotyčném. Potkáte se tak s násilníky, válečnými veterány, prostitutkami nebo učiteli bojových umění. Díky profileru se lze také nabourat do probíhající komunikace, a tak si lze přečíst občas i dosti peprné SMS zprávy nebo vyslechnout zábavné rozhovory.

Titul kromě příběhové kampaně nabízí také módy pro více hráčů. Tím nejzábavnějším je možnost nabourat se do hry jiného hráče. V tomto režimu je úkolem získat data z protihráčova telefonu a utéct. Jsou zde také závody, týmové přestřelky nebo volný režim, kdy s kamarády můžete projíždět celé Chicago.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Technické zpracování titulu je kapitola sama pro sebe. Proti dva roky starému videu, které Ubisoft zveřejnil jako lákadlo na tehdy ještě vyvíjený titul, se zpracování zhoršilo. Stále se však jedná o nadprůměrnou kvalitu hlavně na konzolích nové generace a na silných počítačích s nastavením té nejvyšší kvality a detailů.

Watch Dogs se tak stalo opatrnou vlaštovkou, která slibuje mnohem větší věci do budoucna, protože se jedná o sérii, kterou chce vydavatel dále podporovat. Trpí klasickými neduhy prvního dílu, a tak od místy slabého příběhu, nezáživného hlavního protagonisty a ne tolik živého světa ho zachraňuje vcelku zábavná hratelnost za hackera. Bohužel vysoká očekávání se nepodařilo splnit a jedná se pouze o mírně nadprůměrný titul.

Titul vyšel na osobní počítače, konzole staré generace Xbox 360, PlayStation 3 a na konzole nové generace Xbox One a PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 7/10

Reklama

Výběr článků

Načítám