Hlavní obsah

Viva Piňata na X-BOX 360 - Přemek Podlaha by zářil

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Viva Piňata je počin, který potěší zejména ty nejmenší. Biblí jim buď český manuál a dárkem kompletní česká lokalizace, která zařídí absenci bezmyšlenkovitého klikání. Pak už hrr do stavění své zahrádky, obydlí pro zvířátka, zařizování jejich množení (například tancem) a užívání si v krásně barevném světě, který by znamenal pro epileptika jistou smrt.

Článek

Vystavět si svou snovou kreslenou zahrádku, rýt záhonky, sít trávník a zejména pak lákat nová a nová stvoření do svého zeleného ráje, to bude úkol všech mladých hráčů a hráček ve hře Viva Piňata na konzoli X-BOX 360. Ve hře vás čeká mnoho typicky zahradnických činností (zapomněl jsem například na zalévání květin, běda jak jim budete dávat více vody než potřebují) a nemine vás také jakási úloha dohazovače v říši zvířátek.

Nejdřív musíte zorat část zahrádky, zasít trávník, postavit speciální obydlí a pak ukázat jednomu červíkovi, kde má druhého červíka, s kterým by se mohl takovým speciálním tancem spářit. Světe div se, vznikne vajíčko, které se později změní v kokon, který můžou méně trpělivé povahy rozetnout lopatou vedví a pomoci tak novému červíkovi na svět. Tím, že máte na zahrádce spokojené červíky, přilákáte ptáka, který vypadá jako havran lehce mixnutý tukanem. A staráte se zase o jeho potřeby. Tak vypadá celá hra a jde to neustále dál a dál.

Malé hráče potěší jistě minihry, které se neustále o něco stěžují, přesto však jistě nebudou dělat žádnému nadšenému dítku sebemenší problém. Ovládání je pak vskutku intuitivní a takové a takové vymoženosti jako deník jsou pak opravdu jen pro ty nejnáročnější a nejzvídavější.

Hra je pro nejmenší, dospělý však několik hodin také zvládne

Zpočátku jsem se obával jestli u hry vydržím alespoň deset minut, ale po dvou hodinách už jsem se více bál toho, aby motýlek chtěl přiletět na mou zahradu a abych si ho tam udržel. Jistě se dá tak říci, že rodiče pomáhající malým nadšencům hru pochopit si neukoušou nehty, ba naopak, chvílemi možná budou svou ratolest od konzole vystrkávat. Zábava pro dospělé to ale však jistě není, více než pár hodin by zřejmě aby sebelepší rodič nezkousnul.

Grafika je úžasná, vykreslené detaily, i roztomilé animace, to je to, co vaše dítka uhodí na první pohled. Když se to vše ještě spojí s příjemně chytlavou hudbou a standartními zvukovými efekty, tak hru nelze hodnotit jinak než kladně. Hra by jistě nebyla vhodným dárkem pro patnáctileté puberťáky, odměnou za dobře míněný dárek by vám pak bylo asi jen poklepání si na čelo od vašeho potomka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám