Hlavní obsah

Videohra The Hive – pátrání po záhadě

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce reportéra může být dobrodružnější, než se na první pohled zdá. Stačí jen taková maličkost: při svém pátrání narazit na tajnou vojenskou základnu plnou mutantů.

Článek

Mohlo by se zdát, že je to další nudná „hopsačka“, při které se probíjíte nekonečnými stereotypními prostorami a kosíte jednoho nepřítele za druhým. V jádru to tak skutečně je, leč hra oplývá spoustou detailů, které jí činí mnohem přitažlivější.

Když pomineme příběh, který by sice na filmovém plátně nikoho neohromil, ale u her vypadá velmi dobře, máme tu ještě velkou variabilitu hraní. Do soubojů se nemusíte vždy pouštět po hlavě, ale kradmým plížením a jiným hledáním alternativních cest se můžete velmi snadno vyhnout přímé konfrontaci a věřte, že je to mnohdy daleko větší zábava. Někdy budete k přemýšlení přímo donuceni, když se před vás postaví záhada v podobě zamčených dveří či jiné překážky.

Všechno je zabaleno do roztomilé grafiky s lehkým retro nádechem, která však v tísnivých podzemních prostorách dokáže vykreslit tu správnou tísnivou atmosféru a zároveň nás tak přenést do dob, kdy byl tento druh her na výsluní. Pro dobrou zábavu na jedno podzimní odpoledne to stačí víc než dobře.

Reklama

Související články

Videohra The Balls – čistá destrukce

Máte někdy chuť jen tak prásknout skleničkou nebo jiným kusem kuchyňského vybavení o zem? V této hře máte možnost – ovšem zcela jiným způsobem, než byste...

Hrajeme zdarma: Privates – boj proti nemocem

Léčení pohlavně přenosných nemocí sice nezní jako nějaká velká zábava, ale mix chytlavé hratelnosti, perfektní grafiky a zajímavého příběhu se postará o to, že...

Výběr článků

Načítám