Hlavní obsah

Videohra Big City Racer – strhující závody

Novinky, Radovan Blažek

Závody vytuněných aut přímo v centru největších evropských měst, a to vše ještě s podporou internetového multiplayeru? I tak vypadají dnešní freewarové hry.

Článek

Ze začátku to vypadá velice slibně. Už od prvních okamžiků v menu vás ohromuje okouzlující grafika a pocit nadšení nevyprchá ani při zkoumání jeho obsahu. Velmi zaujme především nabídka závodních lokací, mezi nimiž nechybí zvučná jména jako Londýn, Paříž, Berlín a mnohá další. Stejně tak dobře vypadá nabídka aut a možnosti jejich vylepšení.

Ještě lákavější je pak nabídka internetového závodění. Nevyhnete se sice občasnému čekání na volnou pozici, ale změřit své síly s reálnými závodníky stojí za to. I když jsou většinou o mnoho lepší než vy, protože si už nějaký čas své virtuální plechové mazlíčky náležitě vylepšují.

Co se samotného závodění týče, zde přichází menší rozčarování. I když ve hře nalezneme různé druhy povrchů i počasí, auta se na silnici chovají spíše jako vznášedla, která se navíc nedají zničit. Hru to tak posouvá od simulátoru k zábavné arkádě, zvláště pak, máte-li v živé paměti nějaký profesionální titul. Na druhou stranu to dobré zábavě příliš neubírá a na freewarové poměry je Big City Racer jasná hvězda pomalu končícího léta.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám