Hlavní obsah

Videohra Alien Swarm – mimořádný zážitek

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Taková hra přijde jen několikrát do roka. Původně placený titul snese srovnání s lehkým nadprůměrem komerční produkce – kvůli tomu se vyplatí překonat i pár omezení.

Článek

Alien Swarn je hra z roku 2004, ale o tu v této recenzi nejde. Parta vývojářů totiž připravila její předělávku za použití Source Enginu, na kterém běží například Half-Life 2 a všechny jeho odvozeniny. Výsledkem líbivý grafický kabátek s relativně nízkými hardwarovými nároky, leč vyvstává nutnost použít distribuční kanál Steam, jinak hru do počítače nedostanete.

Pokud jste s nechutí nezavřeli okno a pokračujete ve čtení, pak si můžeme povědět něco o hře samotné. Jak už název napovídá, hlavním nepřítelem jsou zde mimozemšťané ze všeho nejvíce připomínající přerostlý hmyz z Hvězdné pěchoty. Na zvládání něčeho takového nejste sami, ale ovládáte pětičlenný tým, jehož členové jsou obdaření různými specializacemi: zbraně, otevírání dveří, léčba atd. Vše je viděno seshora, odehrává se v dynamickém tempu se spoustou efektů okolo.

K tomu si přičtěte ještě podařený multiplayer, který mnohdy předčí singleplayerovou hru a rázem před sebou máte jeden z vrcholů podzimní sezóny. Nutnost instalovat Steam je pak už jen drobnou lapálií.

Reklama

Související články

Videohra Lost City of Z – výlet do přírody

Nebudou to ovšem české luhy a háje, nýbrž rovnou povodí Amazonky v celé své kráse a monumentálnosti. Když se zde ztratíte, najít cestu zpátky není jen tak.

Výběr článků

Načítám