Hlavní obsah

Videohra Akuchizoku – ne tak úplně normální arkáda

Novinky, Radovan Blažek

Naprosto šílený příběh, grafika z dob osmibitů a pekelně vysoká obtížnost. Tak nějak zní ingredience pro umíchání pokrmu pro opravdové herní maniaky.

Článek

O tom, jak moc je hra ujetá, vás přesvědčí už jen úvodní intro. Pacienta psychiatrické kliniky tam navštíví člověk z budoucnosti v podobě psa, který mu nařídí zničit nějakou japonskou teroristickou skupinu, která se chystá na útok plynem. A protože je onen pacient zároveň bývalým pilotem vrtulníků, je už rozhodnuto, jakým způsobem to provede.

I samotné hraní se odehrává v obdobně halucinačním duchu, kdy nevíte, co si myslet. Na jednu stranu hra používá opravdu tu nejjednodušší grafiku, co to jde, na druhou stranu se snaží zaujmout množstvím efektů. To však má za následek, že na obrazovce vznikne tak nepřehledný zmatek, že budete mít problémy s rozpoznáním i vlastního plavidla. A do toho neskutečně vysoká obtížnost, kdy je vás i drobná kolize schopna poslat k zemi.

Jak vidno, toto asi herní hit letošního léta nejspíše nebude. Musíte být totiž tak trochu blázniví, abyste tuto šílenost pochopili nebo se u ní snad dobře bavili. Je to však lepší, než abyste se jen nudili.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám