Hlavní obsah

Uživatelům konzolí Xbox 360 v desítkách zemí zmizely z účtů peníze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z účtů tisícovek uživatelů herní konzole Xbox společnosti Microsoft ve 35 zemích zcizili dosud neznámí hackeři milióny liber. Informoval o tom ve čtvrtek na svých webových stránkách britský list The Telegraph. Česká pobočka Microsoftu nemá podle svých zástupců informace o tom, že by byl poškozený někdo z českých uživatelů, i když je pravděpodobné, že některé z nich podvodníci oslovili.

Foto: Novinky

Xbox 360 Elite Edition

Článek

"Na falešné webové stránce nabízeli hackeři údajnou možnost získat zdarma Microsoft Points, za které si uživatelé mohou kupovat hry a další zábavu. Právě na této stránce pak poškození uživatelé sami hackerům poskytli detaily o svém účtu, včetně přístupových hesel," uvedli zástupci amerického softwarového giganta v tiskovém prohlášení.

"Vyzýváme všechny uživatele Xbox Live v České republice, aby byli obezřetní a nevěřili falešným nabídkám, které jim slibují běžné placené služby zdarma. V případě obav o bezpečnost svého účtu mohou kontaktovat technickou podporu společnosti Microsoft, která případné stížnosti a problémy se zneužitím účtů řeší," dodali.

Britským uživatelům zmizelo z účtů Xbox Live v průměru 100 liber (2950 korun), někteří ale přišli o více než 200 liber. Není podle listu dosud jasné, kolik uživatelů oblíbené herní konzole bylo takto okradeno a o kolik peněz se celkem jednalo. Počítačoví zloději prý kradli po několik týdnů z kreditních karet vždy jen malý obnos, což ztěžuje odhalení podvodu, poznamenal The Telegraph.

Aby mohl uživatel službu Xbox Live využívat, musí si vytvořit svoje konto s jedinečným názvem a také svoji postavičku, jejíž vzhled si může každý upravit zcela podle vlastních představ. Od listopadu 2010 je Xbox Live aktivní také v České republice. Platit za členství, které umožňuje poměřovat síly v jednotlivých hrách s hráči z celého světa, lze pomocí kreditní karty nebo je možné zakoupit speciální kupony v obchodech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám