Hlavní obsah

Sony začne v září prodávat tenký PlayStation 3, aktuální model zlevní

New York

Japonská společnost Sony v září uvede na trh tenčí verzi televizní konzole PlayStation 3. Štíhlejší model bude mít nižší hmotnost a jeho doporučená cena v USA bude činit 299 dolarů (asi 5450 Kč). Cenu pro evropský trh Sony stanovila na 299 eur (asi 7650 Kč). Ceny současných zařízení s kapacitou pevného disku 80 gigabytů budou stejné. To znamená, že v USA cena klesne od středy o celých 100 dolarů.

Článek

Sony začala herní zařízení PlayStation 3 prodávat v roce 2006. Konzola ale není na trhu tak úspěšná, jako konkurenční Xbox od Microsoftu a Wii od Nintenda, které je aktuálně nejoblíbenější konzolí vůbec.

Úspěch konzoly Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze. [celá zpráva]

Prezident a výkonný ředitel společnosti Sony Computer Entertainment of America Jack Tretton řekl, že prý není pochyb o tom, že reakce spotřebitelů na snížení cen konzoly bude "fenomenální".

O snížení cen nynějších modelů PlayStation 3 se hovoří už delší dobu. Dnešní oznámení tak pro analytiky není překvapivé. Největším konkurentem na trhu herních konzolí je pro Sony americká společnost Microsoft, která prodává herní zařízení Xbox, a japonská společnost Nintendo s herním zařízením Wii.

Reklama

Výběr článků

Načítám