Hlavní obsah

Slavná strategie Command & Conquer se dočká vylepšené verze. Po 25 letech

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Electronic Arts (EA) usilovně pracuje na novém zpracování původní slavné strategie Command & Conquer. Herní studio dokonce už vydalo první ukázku remasterované verze, která vypadá velmi povedeně.

Ukázka ze hry Command & Conquer RemasterVideo: archív tvůrců

 
Článek

Za původním titulem Command & Conquer stojí studio Westwood, které první díl uvedlo na pulty obchodů už v roce 1995. Remasterovaná verze by měla vyjít příští rok, byť přesné datum uvedení autoři zatím tají.

Je nicméně jasné, že novou podobu bude mít na starosti společnost EA. Ta totiž v roce 2003 studio Westwood pohltila.

Fenomén Angry Birds začal dobývat svět her před deseti lety

Hry a herní systémy

Místo písku rozmanitý svět

Mladší ročníky pravděpodobně Command & Conquer již pamatovat nebudou. Nicméně tento titul způsobil před čtvrtstoletím bez nadsázky revoluci. Do té doby totiž hráči mohli brouzdat tak maximálně po písčitých pláních ve hře Dune II, Command & Conquer místo toho přinesl velký rozmanitý svět.

Na dnešní dobu může působit 2D grafika již přežitě, ale pokud porovnáte remasterovanou verzi s tou původní, změnilo se toho opravdu hodně. A to především kvůli rozlišení. Původní titul by bez grafické úpravy působil na moderních strojích s LCD panely jako rozkostičkovaná čmáranice.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Command & Conquer

Jemná grafika a 3D modely

Nově se tak hráči mohou těšit na jemnou grafiku, ve které nechybí líbivě vyhlížející 3D modely. Tvůrcům se nicméně podařilo zachytit autentičnost tehdejší doby v některých 2D prvcích – krásně vidět to jde například při výbuších.

Tvůrci ze studia EA přislíbili, že remasterovaná verze bude mít celou řadu vychytávek. Hráči například budou moci přepínat mezi starou a novou grafikou, a to klidně i uprostřed hry. Bližší informace nicméně budou prozrazeny až později.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám