Hlavní obsah

Skylanders SuperChargers je příjemným spojením sběratelství s hrou

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Za poslední roky se rozšířil fenomén sběratelských figurek doprovázejících hry či filmy. Vývojáři z herního průmyslu tedy využili šance a začali vyvíjet tituly, které toto kloubí dohromady. Jedním z oněch titulů jsou i zajetí Skylanders, u kterých jsme si mohli vyzkoušet jejich poslední přírůstek s podtitulem SuperChargers, do kterého přicházejí konečně i vozidla.

Upoutávka na hru Skylanders SuperChargersVideo: Activision

 
Článek

S postavičkami, které doplňují či mění hratelnost, se roztrhl pytel. Dokonce i Nintendo se svými amiibo figurkami vycítilo příležitost a propojuje s nimi všechny své známé značky. Skylanders se však nyní vyvíjí a přichází s dávkou vozidel a kvůli nim také přizpůsobeným novým dílem.

Ústřední zlosyn jménem Kaos ovládá všechny portály a vyhrožuje hrdinům, že je všechny vyhostí ze světa Skyland. Ti však nyní, i za pomoci nových vozidel, se musí pokusit zmařit jeho ďábelské plány a opět zachránit zdejší svět.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Skylanders Superchargers

Základní prvky hratelnosti však zůstávají stejné, jako tomu je u předchozích dílů. Hráč má ke konzoli přes USB port připojen tzv. portál, na který vkládá figurky, které chce ovládat. Každá z nich má samozřejmě různé typy útoků, a tak je lze střídat za běhu podle situace, na kterou se daný Skylander hodí.

Nyní však na portál mohou položit i vozidlo, které se okamžitě přesune do hry. V základním balíčku hry se nachází pozemní automobil Hot Streak, takže hráč s ním má možnost vstoupit pouze do úrovní, které se odehrávají na pevnině. Pro odemknutí vzdušných či vodních úrovní tak potřebuje příslušnou ponorku či stíhačku.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Skylanders Superchargers

V nabídce jsou však také vrtulníky nebo tanky. Dalším okořeněním je to, že pokud hráč spojí určitou postavičku s k ní vhodným vozidlem, tak vytvoří tzv. supercharged kombo, kdy vozidlo je silnější a má jinou podobu.

U automobilu tak hra nabízí zhruba dvacet nových misí, které mnohdy působí například jako slavný Mario Kart. Jakmile se však hráč ocitne v úrovni, kde musí chodit po svých, tak je zde klasická akční hratelnost, kde hráč musí postavičkou mlátit nepřátele, sbírat poklady či vylepšení jak dané postavičky, tak i svého vozítka. Na konci úrovně se opět vrací bossové, které musí hráč důmyslným způsobem porazit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Skylanders Superchargers

U technického zpracování nelze mít nějaké větší výtky. Hra je parádně animovaná a ve filmových sekvencích působí jako film z dílny Dreamworks. To vše je okořeněno o ztřeštěné postavy, na které hráč během svého putování po světě Skyland narazí.

Hra se tedy trefila do černého. Vozidla přinesla do titulu svěží vánek inovace a navíc hráč není nucen pořizovat si hromadu nových Skylanderů pro odemknutí celého obsahu, ale pouze dvě další vozidla, která rozšíří základních 12 hodin hratelnosti zhruba na dvojnásobek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Skylanders Superchargers

Skylanders SuperChargers vyšlo pro konzole staré generace Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U a poslední generaci konzolí Xbox One a PlayStation 4.

HODNOCENÍ: 8/10

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám