Hlavní obsah

Šílená hra Strange and Somewhat Sinister Tale of The House at Desert Bridge

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šílený název a ještě šílenější hra. Mohli bychom sice popisovat, o čem je, ale žádná slova nejsou dost silná na to, aby postihla bláznivost každého bitu této vskutku neobvyklé adventury. Název hry Strange and Somewhat Sinister Tale of The House at Desert Bridge v překladu znamená Poněkud podivný a zlověstný příběh domu v Desert Bridge.

Článek

Málokterá hra tak klame svým vzhledem jako právě tato. Na obrázcích vidíte lehce naivně kreslené lokace zářící veselými barvami, na nichž se vyskytují roztodivná zvířátka. Jste v pokušení posadit svou ratolest k něčemu takovému před monitor, aby dala na chvíli pokoj? Pak to rozhodně nedělejte, následky by mohly být nezvratné.

Všechna veselá zvířátka totiž, jakmile promluví, vypadají jako by právě utekla z blázince. Sadomasochističtí křečci jsou jen vrcholek ledovce, o zbytku si nejsem jist, jestli se dá bez následků publikovat. Do zvláštního halucinogenního světa vás ještě vtáhne grafika, která ač se jeví dvourozměrně, nabízí zajímavým způsobem iluzi třetího prostoru.

Nyní možná čekáte obligátní větu, že hra skončí dříve než pořádně začne a že je to tím pádem takový zajímavý experiment. Tak to zde rozhodně neuslyšíte. Titul se naopak hlásí ke tradici pravověrných adventur, kdy nedostáváte žádné nápovědy, naopak se vším musíte prokousat sami. A to včetně docela složité angličtiny. Výsledkem je pořádná hrací doba, ale také nemálo zákysů.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Privates – boj proti nemocem

Léčení pohlavně přenosných nemocí sice nezní jako nějaká velká zábava, ale mix chytlavé hratelnosti, perfektní grafiky a zajímavého příběhu se postará o to, že...

Výběr článků

Načítám