Hlavní obsah

On-line hry: Finále německé soutěže o 165 000 euro

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v České republice je nejvýznamnější domácí událostí Mistrovství ČR v počítačových hrách, Němci mají ESL Pro Series, prestižní soutěž pro vyvolené. O tomto víkendu se v Kolíně nad Rýnem uskuteční finále jejího 9. ročníku, vy si dnes můžete přečíst, kdo se tam probojoval. Nechybějí ani další informace z domova i zahraničí.

Článek

Novinky z domova

  • V hernách PG Cyber Café se o víkendu uskutečnil první mezinárodní mezihernový turnaj v elitní strategii Warcraft III. Nejlepší čeští hráči Giacomo a Hum4nic hráli finále evropského ladderu, a tak se naplno ukázal talent hráčů z Maďarska, kteří obsadili první tři místa.
  • Reprezentace České republiky ve hře Counter-Strike má za sebou první zápas v Nations Cupu, i přes dobrý výkon a vítězství nad Estonskem 22:8 se nakonec naši fanoušci neradují. Kvůli chybám v registraci však byl tento zápas kontumován ve prospěch soupeře a naši hráči tak mají na kontě porážku.
  • CZ klan, přední český multiklan, vítá ve svých řadách hned dva týmy ve hře Call of Duty 2. Jeden z nich přichází z týmu nEcro a má za sebou např. 3. místo v turnaji WGT, druhý tým (vedený jako B) pak tvoří zejména bývalí hráči BlackTrains.
  • Ve Švédsku se o víkendu uskuteční velká LAN party Dreamhack, již poněkolikáté na ni míří i česká výprava složená z hráčů Starcraft: Broodwaru. Naděje na dobré umístění si dělají CDS)w0nder, CDS)Dark_Caleb a CDS)Lopata, pouze s rolí řidiče a trenéra se určitě nesmíří kapitán české reprezentace CDS)Jump.

Loňská výprava Čechů na Dreamhack - Giacomo i Dark_Caleb ještě v barvách ACT.

Foto: www.clancds.cz

Novinky ze světa

  • Vítězem evropského finálového turnaj Battle.Net ve hře Warcraft III se stal švédský hráč mouz.SaSe, když ve finále přehrál Bulhara SK.Insomnia. Ani jednomu z českých hráčů (mouz.Giacomo, nEph.Hum4nic) se nepodařilo postoupit ze skupiny, oba skončili shodně na čtvrtém místě ve skupině.
  • Finský Counter-Strike tým Hoorai, který dosáhl během šesti měsíců na několik medailových umístění ve světových turnajích (např. bronz na WCG), si hledá nové útočiště. Jejich profesionální smlouva totiž skončila a nová nebyla podepsána, proslýchá se, že za to můžou vysoké požadavky hráčů.
  • Pořadatelé turnajů ze společnosti CPL (Cyberathlete Professional League) spojují síly s obdobnou organizací VGL (Video Games League), která se zaměřuje na soutěže v konzolových hrách. Na LAN akcích CPL se tak od nynějška můžeme dočkat konzolových turnajů (Dead or Alive 4, Tekken 5), první z nich bude již na CPL Winter.
  • První dva zápasy ClanBase EuroCupu mají za sebou české Call of Duty 2 tým eSuba a inteRaction. Oba klany patří mezi adepty na postup ze skupiny, zatímco eSuba nezaváhala a porazila slovinské Logic 13:10, inteRaction nestačili na přední evropský tým Tek-9 a prohráli 11:13.

Dreamhack 2006 ve Švédsku.

Foto: www.dreamhack.se

ESL Pro Series - německý fenomén

Soutěže společnosti Electronic Sports League (ESL) jsou známé po celé Evropě, patří mezi ně např. Warcraft 3 League (WC3L), European Nations Championship (ESL) anebo Intel Extreme Masters. Své domovské sídlo má ESL v Německu a právě z německé ligy ESL Pro Series si berou příklad ostatní.

Liga je určena pro vybrané přední hráče/týmy, každý z nich si účast musel vybojovat. Už sama účast v Pro Series je prestižní záležitost, tomu ještě napomáhají tzv. Friday Night Games (FNG), tedy soupeření hráčů před zraky diváků (např. v kině). Podobný princip Pro Series se před třemi lety pokoušeli zavést čeští spolupracovníci ESL i u nás, ale zůstalo pouze u pokusu, neboť prizemoney nebyly vyplaceny dodnes a ani FNG v našich podmínkách neuspěly.

V Německu se o tomto víkendu sjedou nejlepší hráči ESL Pro Series do Kolína nad Rýnem, aby zde bojovali o tituly v již deváté sezóně. Kromě dobrého pocitu a slávy na ně čekají finanční odměny ve výši 165 000 euro (více než 4,5 miliónu Kč), soupeří se ve čtyřech hlavních hrách - Counter-Strike 1.6, Warcraft III, FIFA 06 (tým), Live For Speed, a podporovány jsou i tři doprovodné hry - Battlefield 2, Counter-Strike: Source a FIFA 06 (1on1). A kdo si zajistil postup do finále v nejlépe dotovaných kategoriích?

Counter-Strike 1.6

a-Losers.MSI

mousesports

Alternate aTTaX

SK-Gaming

Warcraft III

SK.miou

SK.Fire

mouz.Spell

mTw-hanf

FIFA 06 (tým)

SK-Gaming

Alternate-aTTaX

64AMD

a-Losers.MSI

Mezi účastníky vidíme zástupce silných německých multiklanů SK-Gaming, mousesports či Alternate aTTaX, řada německých fanoušků bere vítězství v této domácí soutěží ještě prestižněji než úspěch v některé z evropských soutěží. Všechny vítěze budeme znát v neděli, určitě se je dozvíte v příštím díle.

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Známe Mistry ČR v PC hrách

Na brněnském výstavišti se v průběhu tohoto týdne koná Mistrovství České republiky v počítačových hrách, nejvýznamnější domácí akce v online hraní. Stejně jako...

Výběr článků

Načítám