Hlavní obsah

Obchodníci hlásí vyprodáno. Switch trhá prodejní rekordy

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek se oficiálně začala prodávat televizní konzole Switch od společnosti Nintendo. Japonský herní gigant zatím neprozradil, jak velký mají zákazníci o novinku zájem. Podle jednotlivých prodejců však Switch trhá prodejní rekordy. Upozornil na to server Game Industry.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Přesná prodejní čísla nového televizního systému zatím nejsou k dispozici. Server Game Industry však upozornil na to, že jen v Anglii si během prvního víkendu koupilo novinku více než 80 tisíc lidí. Přitom předchůdce Wii U si za první dva dny koupilo jen 40 000 lidí.

Vše tedy nasvědčuje tomu, že novinka od Nintenda má zaděláno na úspěch. V celosvětovém měřítku by se totiž prodeje mohly šplhat klidně až do výše několika miliónů, což rozhodně není špatný start.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Na druhou stranu konkurence je na tom ještě lépe. Pokud zůstaneme ve zmiňované Anglii, v ní se za první víkend prodalo na 150 tisíc konzolí Xbox One a dokonce na 250 tisíc herních systémů PlayStation 4.

Vysoký zájem o Switch je nicméně nezpochybnitelný. Je to vidět i při pohledu na nabídku jednotlivých tuzemských obchodů, kde je často nová konzole od Nintenda zcela vyprodaná. A další várka se očekává až v horizontu několika týdnů.

Switch se v tuzemských obchodech – stejně jako ve světě – začal prodávat minulý týden v pátek, a to po několika měsících od oficiálního představení. Podle Zboží.cz ceny v Česku startují na 8598 Kč.

Na doma i na cesty

Switch se dá do češtiny přeložit jako přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí.

V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Jak vypadají nové hry na konzoli Switch, si můžete prohlédnout na videích níže:

Trailer ke hře Xenoblade Chronicles 2Video: archív tvůrců

Trailer ke hře The Legend of Zelda Breath of the WildVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Super Mario OdysseyVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Super Bomberman RVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Splatoon 2Video: archív tvůrců

Trailer ke hře Sonic ManiaVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Puyo Puyo TetrisVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Mario Kart 8 DeluxeVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře Fire Emblem Warriors Video: archív tvůrců

Trailer ke hře ARMSVideo: archív tvůrců

Trailer ke hře 1-2 Switch Video: archív tvůrců

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám