Hlavní obsah

Novinky z největšího herního veletrhu

Novinky, mif, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden se v americkém Los Angeles konal největší herní veletrh E3. Na něj se sjela prakticky všechna velká herní studia, nechyběli však ani výrobci hardwaru a tisíce fanoušků dychtících po novinkách.

Foto: koláž Novinky.cz

O nové hry nebyla na veletrhu E3 nouze.

Článek

A letos toho bylo k vidění opravdu hodně. Jako první ukázal novinky vývojářský dům Bethesda. Ta udělala radost všem hráčům, kteří před deseti lety mlátili do klávesnice pořád dokola IDDQD – kód nesmrtelnosti. Oznámila totiž pokračování legendárního titulu Doom.

Také Sony oprášilo slavná jména. Především je řeč o dlouho slibovaném remaku starého titulu Final Fantasy VII, stejně jako o několikrát odkládaném titulu The Last Guardian. Na akci Nintenda zase nemohl chybět Mario. Fanoušci tohoto známého instalatéra, který letos slaví třicáté narozeniny, budou moci v novém stejnojmenném titulu navrhovat vlastní úrovně a sdílet je s uživateli po celém světě.

Téměř všechny představené hry mají jedno společné – konečně využívají naplno výkon konzolí nové generace. Na PlayStationu 4 i Xboxu One jsou zřetelné ohromující detaily a propracovaná fyzika.

Nezapomnělo se ani na herní hardware

Na veletrhu E3 nechyběly ani hardwarové novinky. Nintendo prozradilo, že už příští rok hodlá na trh uvést novou televizní konzoli – nástupce modelu Wii U. Jediné, co však o chystané novince zástupci herního studia prozradili, je pracovní název NX.

Kdy přesně se přístroj objeví na pultech obchodů, jakým bude disponovat výkonem a kolik bude stát, se zatím neví. Řada zahraničních zdrojů však již dříve přinesla zprávy o tom, že chystaná novinka by se měla pochlubit kompaktními rozměry a v neposlední řadě také operačním systémem Android TV. Právě díky němu by mělo být Nintendo schopné nabídnout daleko více titulů než doposud.

AMD se pochlubilo novými herními grafickými kartami pro stolní počítače, které jsou postaveny na zcela novém jádře Fiji. Vedle obrovských dvoučipových řešení nabízejících oslnivý výkon zaujal především model Nano.

Ten je totiž proti klasickým herním kartám zhruba poloviční, přitom ale nabízí relativně slušný výkon, a hlavně si zachovává také nízkou spotřebu. Je velmi pravděpodobné, že právě nová karta Radeon R9 Nano bude hlavním hnacím motorem miniaturních herních sestav v nadcházejícím roce.

Horizon Zero Dawn: Boj moderní společnosti s přírodou

Sony na své konferenci předvedlo jak ukázku, tak i krátké hratelné demo z nově připravovaného titulu Horizon Zero Dawn od vývojářského týmu Guirella Games. Ten stojí za akční sci-fi sérií Killzone a opět ukázal naprosto perfektní zpracování a zajímavé, atmosférou oplývající prostředí.

Upoutávka na hru Horizon Zero DawnVideo: Guirella Games

Horizon Zero Dawn se totiž odehrává ve vzdálené budoucnosti, kdy lidstvo pomalu čelilo vyhynutí a veškerá města jsou prakticky zničena. Společnost přeplněnou nejmodernějšími technologiemi téměř již zcela pohltila příroda.

Lidé se přesto pomalu stavějí na nohy a hráči se ocitají v roli tajemné divoženky s technologicky vyspělým lukem a oštěpem. Ta však neloví normální zvířata, ale roboverze dinosaurů či jiných zvířat. Horizon Zero Dawn vyjde exkluzivně pro konzoli PlayStation 4 v průběhu příštího roku.

  • Platformy: PlayStation 4

Final Fantasy VII Remake: Čekání je u konce

Oznámení remaku sedmého dílu Final Fantasy patří mezi nejzajímavější události na veletrhu E3. Fanoušci si tento remake přejí již od uvedení třetího PlayStationu na trh, kde probíhala ukázka výkonu konzole právě na upravené, úvodní sekvenci této hry. Tedy více než osm let.

Upoutávka na hru Final Fantasy VII - RemakeVideo: Square Enix

Final Fantasy VII sleduje příběh žoldáka Clouda a jeho družiny ve světě Gaia. Ti pracují pro skupinu Avalanche, která chce svrhnout společnost Shinra za ničení zdejšího světa těžbou tzv. proudu života, jejž využívá jako zdroj energie.

Hra se ihned po svém uvedení na první PlayStation stala legendou a zapsala se do síně slávy japonských RPG her. Přesné datum vydání nebylo ani naznačeno, podle některých zahraničních zdrojů by to mohlo být v roce 2017, kdy bude tento titul slavit 20. výročí.

  • Platformy: PlayStation 4, později nejspíše také Xbox One a PC

Star Wars Battlefront: Hvězdné války na vlastní kůži

Závěr letošního roku bude patřit v kinech světovému fenoménu Hvězdných válek, jinak tomu nebude ani na osobních počítačích a herních konzolích. Na ně totiž vyjde 17. listopadu akční střílečka Star Wars: Battlefront od švédských vývojářů ze studia DICE, kteří stojí za slavnou válečnou sérií Battlefield.

Upoutávka na hru Star Wars: BattlefrontVideo: DICE

Na konferenci společnosti EA jsme mohli vidět ukázku bitvy, jež se odehrává na známé planetě Hoth. Z té je patrné, že se tvůrcům podařilo podtrhnout atmosféru Hvězdných válek na jedničku.

Hráči se stejně jako v minulých dílech Battlefrontu budou moci zhostit role jak rebelských vojsk, tak i těch imperialistických. Samozřejmě můžou pilotovat různé druhy stíhaček či prohánět se na speedstrech. Nechybí ani chvilkové ovládnutí ikonických postav z filmové série.

  • Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One

Doom: Legendární mariňák se opět vrací

Doom nepopiratelně patří k nejslavnějším hrám vůbec. Všichni fanoušci po celém světě mohli konečně vidět první hratelné ukázky ze dvou úrovní. Jedna se odehrávala na Marsu a druhá přímo v Pekle.

Upoutávka na hru DoomVideo: iD Software

Hráč se zde opět ocitá v roli mariňáka, který se musí vypořádat s nekonečným zástupem armád démonů, jež na něj Peklo vypouští. Z hratelné ukázky byl jasně cítit návrat ke kořenům. Nový Doom je opět freneticky rychlý a brutální.

Ať už jde o detailní řezání protivníků motorovou pilou, či skoncování s nimi zblízka. Za vývojem stojí původní studio id Software. Nový Doom by se měl na pultech obchodů objevit v průběhu jara příštího roku.

  • Platformy: PC, PlayStation 4, Xbox One

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám