Hlavní obsah

Nová herní konzole Wii U dorazila do Česka, prodává se za sedm tisíc

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V České republice a dalších evropských státech se v pátek začala oficiálně prodávat herní konzole Wii U. Společně s novinkou společnost Nintendo uvedla do prodeje také 24 prvních her pro tento televizní systém.

Foto: Nintendo

Nintendo Wii U

Článek

Podle nákupního rádce Zboží.cz od Seznamu je možné Nintendo Wii U zakoupit u více než deseti různých prodejců. Ceny se pohybují od 7599 do 9105 Kč, ne všichni obchodníci však mají novinku skladem.

Samotná konzole se vzhledem příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač je vybaven vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

Aktuálně je na trhu k dispozici pro Wii U 24 her a další budou přibývat. Nechybí ani slavný titul Super Mario či Nintendo Land. K dispozici budou také exkluzivní tituly třetích stran, jako je například ZombiU od Ubisoftu.

Wii U by podle očekávání analytiků měla být jedním z největších trháků letošního roku. Koneckonců nová herní konzole od Nintenda je u dětí podle průzkumu analytické společnosti Nielsen druhým nejoblíbenějším dárkem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám