Hlavní obsah

NHL 2k9: udržet si puk na hokejce není samozřejmost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NHL 2k9 věrně následuje své předchozí ročníky a sází vše na realističnost hry. Puk tak nemáte přilepený na hokejce jako u konkurenční NHL od EA a vše se odráží tak, jak by mělo. Jenže umělá inteligence je něco, na čem je hokejový simulátor hodně závislý. Laciné góly a málo počítačem zblokovaných přihrávek je něco, co vás na jinak velmi zajímavém počinu zamrzí.

Článek

Jedním z hlavních kladů NHL 2k9 je každopádně svižnost. V jeden moment ostřelujete soupeřovu branku a za několik chvil soupeř z ojedinělého úniku skóruje do vaší branky.

Tento scénař je častější, než by se mohlo zdát reálné, ale hře to prospívá. Konečně udělala i tato série určitý krok k vyššímu tempu. Pravdou je, že jistý stupeň arkádovosti nemusí být to, co všem vyhovuje, nám tato změna však sedí.

:. Hokejka není k tělu zcela přirostlá...

Kličkování je velmi živé, dává vám hodně možností k blafování a v klíčový moment obelstít i gólmana. Blafáky vycházejí poměrně často, a tak když hrajete s kamarádem, nebývá skóre 7:5 zas až tak neobvyklé. Golmáni by asi raději své statistiky vidět nechtěli.

Grafika je výrazně lepší než minulý rok, vše se konečně hýbe opravdu minule, některé detaily jsou až ďábelsky přesně vykreslené a to celému prožitku ze hry hodně pomáhá. Odrazy puku jsou pak velmi reálné a kolikrát se pobavíte při sledování toho, jakou trajektorii puk cestou do sítě urazil. Zejména pak když hrajete na zamrzlém rybníku (speciální mód), tak se máte na co těšit.

Multiplayer totožný

Bitky jsou letos šťavnatější než u konkurence, kde jednou dvakrát plácnete a soupeř leží. Hokej sice není o bitkách, ale přiznejme si, těšíme se na ně všichni. Co se pak týče multiplayeru, oba hokeje letos nabízí to samé, tedy i možnost hrát šest na šest hráčů, přičemž každý ovládá jednoho hokejistu.

:. Tečuje někdo puk?

S recenzí jsme otáleli až na vydaní konkurenční NHL od EA, abychom mohli obě hry pořádně porovnat. Jisté je, že si NHL od 2k9 své fanoušky jistě najde, nad konkurencí vítězí asi zejména svou hokejovostí. Nicméně stejně na svého známějšího soupeře ještě něco málo ztrácí.

HODNOCENÍ: 7/10

Reklama

Související témata:

Související články

VIDEO: Zubo - hororová hra pro nejmenší

Pro nejmenší uživatele si přichystala společnost EA Games hororovou videohru s názvem Zubo. V rámci videohry vstoupí hráči do světa Zubalonu, aby zde pomohli...

Výběr článků

Načítám