Hlavní obsah

NHL 09: hokejka jako nejlepší kamarád

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NHL 09 nepřináší žádné opravdu mohutné změny, avšak všechna vylepšení vám jistě přijdou vhod. Konečně si už i majitelé X-Boxu 360 a PS3 budou moci zahrát českou nejvyšší soutěž. Přidává se navíc i ruská KHL a tak se všichni fanoušci Jaromíra Jágra mohou těšit na to, že s ním mohou hrát i na klubové úrovni. A nezapomeňte, vaše hokejka je váš nejlepší přítel.

Článek

Hokejová série NHL je klasikou, kterou těžko někdy něco nahradí. Do sledu hokejových simulátorů většina z nás už spadla v devadesátých letech minulého století. Od té doby se toho hodně změnilo.

Naprostá většina k lepšímu a nějaké to málo k horšímu (pamatujete si ještě na videorozhodčího?) O koncepci hry se tedy bavit jistě nemusíme, pojďme v krátkosti rozebrat pouze změny.

:. Bodyčeky a fauly nejsou lehké na provedení, účinnost je však vysoká.

Grafika se od posledního ročníku změnila jen o málo, co si budeme namlouvat, není toho už tolik co vylepšovat a konkrétně na X-Boxu se vše hýbe tak jak má a špatná grafika vás jistě trápit nebude.

Herní režimy se nikterak výrazně nezměnily, pro jednoho hráče je stále nejlepší možnost zahrát si Dynastii a pokud vás láká multiplayer, budete mít tentokrát o zábavu opravdu postaráno.

Můžete si vybrat i takový mód, kde budete každý ovládat jednoho hráče a na ledě se tak bude prohánět deset hráčů z celého světa a chytat budou dva další. A hádejte co, nikdo nechce hrát obránce či chytat.

Braňte holí střelám

Revoluční systém Skill Stick nabízí bezkonkurenční úroveň ovládání obranné činnosti. Zbrusu nový Defensive Skill Stick poskytuje hráči schopnost vkládat hůl do směru přihrávky soupeře a zvedat jeho hůl s cílem zabránit střele z první. Opravdu to funguje a zvládnutí této schopnosti je zcela nezbytné pro vaši kvalitní hru.

:. Chris Osgood je už bezmála brankářskou legendou.

Mód Be a Pro je pak určen právě na to, že hrajete jen za jednoho hráče a postupně se s ním vylepšujete a stáváte se hvězdou NHL. I tento mód vám zabere několik dní a jistě vás na chvíli zabaví. Celkově nová hra hratelností jistě nezklamala a opět tak pozdvihla laťku hokejových simulátorů o něco výše.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Související témata:

Související články

Co bylo kdysi: Jak dlouho se točí DVD

Digitální videodisky, jak se česky dříve říkalo DVD, se na trhu ukázaly už před 12 lety. Kotouče postupně nahrazovaly kompaktní disky (CD), protože měly větší...

Výběr článků

Načítám