Hlavní obsah

Nemusí ještě umět ani číst. Chytrý vláček naučí programovat i nejmenší děti

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Česku máme celé generace milovníků vláčků a železnice. Mohlo by se ale zdát, že ve světě tabletů a chytrých telefonů již mašinky nemají místo. Společnost Intelino však dokazuje přesný opak, s chytrým vláčkem zvaným jednoduše Smart Train se soustředí na ty nejmenší, které chce hravou formou naučit programovat.

Foto: archív výrobce

Intelino Smart Train

Článek

Intelino Smart Train je určen pro děti od tří let. Podle výrobce jde o edukační hračku, která má rozvíjet jejich kreativitu i logiku a zároveň je učí základům programování a robotiku. Přestože jde tedy v první řadě o líbivě vyhlížející hračku, je to zároveň také učební pomůcka.

Celý systém je navržen tak, aby jej mohli využívat i malé děti, které ještě ani neumí číst. Součástí hrací sady Intelino jsou totiž zaklápěcí plastové destičky různých barev, které se mohou umístit přímo na trať i mimo ni. Tyto destičky pak ovlivňují činnost vláčku Intelino – udávání směru, rychlosti a magnetickou spojku.

Foto: archív výrobce

Intelino Smart Train

Velmi praktické je také to, že vláček je kompatibilní s většinou nabízených dřevěných kolejí. Pokud tedy doma již máte nějakou tradiční železnici, můžete ji bez problémů použít i s touto moderní vychytávkou. V takovém případě se pak vláček na trati ovládá prostřednictvím chytrého telefonu, který se připojí prostřednictvím bezdrátového standardu Bluetooth.

Baterie vláčku by měla stačit až na 100 minut provozu, následně ji je možné dobít prostřednictvím USB. Smart Train je již dostupný v tuzemských obchodech, nabízí se za 2990 Kč.

Foto: archív výrobce

Intelino Smart Train

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám