Hlavní obsah

Need for Speed: Rivals – v kůži závodníka i ochránce zákona

Novinky, ryn

Need for Speed je série, která tu je s hráči už od roku 1994 a Rivals jsou již dvacátým pokračováním této značky. Novinka přichází po vzoru z dílu Hot Pursuit s příběhovou kampaní za obě strany. Má série stále co nabídnout?

BEZ KOMENTÁŘE: Upoutávka na hru Need for Speed RivalsVideo: EA Games

 
Článek

Na své si přijdou jak hráči dodržující zákony s chutí chytnout závodníky, tak i milovníci luxusních vozidel a svobody, kteří ilegálně pořádají závody a jiné události ve smyšleném okrsku Redview. Hráč může přepínat stranu, za kterou hraje, při vstupu do garáže. Příběh je jednoduchý a točí se okolo konfliktu mezi nebezpečnými závodníky a o to důslednějšími policisty.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Titul překopal původní sociální síť Autolog a nová verze zvaná AllDrive propojuje skutečné hráče lépe než dříve. Za policistu můžete tak nahánět a chytat skutečné závodníky, anebo naopak ujíždět v adrenalinových honičkách mužům zákona. Tato funkce dává hře úplně nový rozměr a díky tomu hráče vtáhne do živého světa, ve kterém se dají plnit série úkolů jak s počítačem ovládanými protivníky, tak i s kamarády nebo jinými hráči z celého světa.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Po kritiky vřelém přijetí dílu Hot Pursuit se studio Criterion Games stojící za sérií Burnout rozhodlo vrátit oblíbené vylepšování aut, ať už o kosmetické změny nebo o vylepšení výkonu a výdrže automobilu. K tomu přidali také vychytávky oběma stranám a hráči tak mohou disponovat například silným turbem nebo speciálními zbraněmi, kterými na určitou dobu vypnou protivníkovi elektroniku v automobilu.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Okrsek Redview je hráči již od začátku otevřen celý a průběhem kampaně a sbíráním bodů si tak odemyká nové druhy závodů a nové automobily či vylepšení. Grafické zpracování je impozantní a například horská pasáž nebo silnice u moře vypadají nádherně. Zvuková stránka hry se také povedla, a tak nabízí většinu nové moderní produkce.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Need for Speed: Rivals jsou povedenou hrou. Sociální síť AllDrive dává hře nový rozměr, a tak naštve pouze místy podvádění systému, kdy se při honičkách „narodí“ policisté přímo před čumákem auta nebo před cílovou rovinkou začnou hráče zázračně dojíždět oponenti.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry

Titul je k dispozici pro osobní počítače, konzole PlayStation 3 i Xbox 360. Je dostupný také na konzole nové generace PlayStation 4 a Xbox One.

HODNOCENÍ: 8/10

Reklama

Výběr článků

Načítám