Hlavní obsah

Na všechny se nedostane. Sony odstartovalo prodej limitované edice PlayStationu

Novinky, rim

Společnost Sony pouhý týden před koncem letních prázdnin odstartovala prodej nové limitované edice PlayStationu 4 Pro. Novinka je dostupná i v Česku a případné zájemce vyjde na 13 290 korun.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

Článek

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million je oslavou nedávného milníku konzolí PlayStation. Koupilo si je totiž již více než půl miliardy lidí, počítáno pochopitelně od první generace, která se začala prodávat v roce 1997.

Novinka zaujme především svým extravagantním vzhledem. modře tónované plasty totiž budou částečně průhledné. Fanoušci se tak budou moci kochat pohledem na jednotlivé součástky uvnitř konzole. Ve stejném designu bude mimochodem vyveden i bezdrátový ovladač Dual Shock, webkamera či originální sluchátka.

Foto: archív výrobce

Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million

Každá konzole bude mít navíc na čelní straně měděný štítek, na kterém bude napsáno, o jaký konkrétní model z limitované série se jedná. Po celém světě jde do prodeje pouze 50 000 kusů této televizní konzole. Už nyní se tak dá předpokládat, že na všechny fanoušky se rozhodně nedostane.

Stejné součástky

V ostatních parametrech je nicméně Sony PS4 Pro Limited Edition 500 Million totožný jako standardní verze PlayStationu 4 Pro. Nabízí tedy ve srovnání s menší verzí 4 Slim výkonnější procesor a přepracována byla i grafická karta. Některé hry díky tomu jsou schopné běžet až v rozlišení 4K. Připomeňme, že původní PlayStation 4 byl stavěn na hraní ve Full HD.

Tituly, které kladou daleko vyšší nároky na grafiku, však v plnohodnotném 4K rozlišení nefungují. Obraz je u nich přepočítán z nižšího rozlišení na vyšší. To jinými slovy znamená, že kvalita obrazu je sice citelně vyšší než v případě Full HD, zároveň ale není tak dobrá jako v případě plnohodnotného 4K.

Foto: archív výrobce

Sony PlayStation 4 Pro

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám