Hlavní obsah

Na první PlayStation 3 čekali Češi hodiny v mraze

Novinky, adr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Úderem půlnoci začal v Evropě prodej herní konzole nové generace Sony PlayStation 3. Před pražskou prodejnou Sony na Karlově náměstí se v noci ze čtvrtka na pátek tísnila odhadem stovka lidí. Většinou mladí muži zde netrpělivě přešlapovali i dvanáct hodin na místě a čekali, až si budou moci koupit tuto zatím nejpokročilejší zábavní mašinku.

Článek

Žádné davové šílenství, jaké provázelo prodej prvních PlayStationů 3 například v Japonsku, se však nekonalo. [celá zpráva] První zájemce o PlayStation 3 totiž poté, co prodavači po krátkém odpočítání obchod otevřeli, vstoupil do haly poměrně zvolna. Kdo očekával, že dav vezme herní konzole útokem, byl nutně zklamán.

:. Asi stovka lidí, která čekala na půlnoční prodej konzole Sony PlayStation 3 na Karlově náměstí v Praze, byla trpělivá. Obchod útokem nevzala. Foto: NOVINKY/Ondřej Grym

Asi pětadvacetiletý nakrátko ostříhaný mladík rozhovor s novináři odmítl. Svých pět minut slávy si odbyl rychle. Přítomným pouze sdělil, že na herní konzoli čekal před obchodem dvanáct hodin a že je rád, že "ji konečně má." Pak se rychle odebral do víru noční Prahy.

:. První majitel herní konzole Sony PlayStation 3 v ČR se nechal přemluvit a zapózoval novinářům. Foto: NOVINKY/Ondřej Grym

Vedení prodejny na Karlově náměstí odmítlo sdělit, kolik PlayStationů 3 má obchod v záloze, prodavači však dodali, že by se mělo dostat na každého z nočních zájemců.

V Evropě je milión PlayStationů 3

Japonská Sony poslala do Evropy v první várce milión PlayStationů 3. Konzole se dostává na český trh se značným zpožděním oproti konkurenci. Microsoft odstartoval prodej herní mašinky Xbox 360 v ČR již loni v listopadu [celá zpráva], hraví kouzelníci z Nintenda rovněž od loňska v tuzemsku prodávají systém Nintendo Wii. [celá zpráva]

Ani cenově PlayStation 3 nevyniká. Prodává se za 16 900 korun, což je přibližně o 5000 korun více než stojí Xbox 360. Nintendo Wii je dokonce k mání za polovinu této částky, tedy za 8000 korun.

:. PlayStation 3 drahý je. Na druhou stranu však své konkurenty po technologické stránce o hlavu převyšuje. Foto: NOVINKY/Ondřej Grym

Nejmodernější PlayStation však exceluje po stránce technologické. V jeho vnitřnostech tepe velmi výkonný Cell procesor, nalezneme zde pevný disk s kapaciou 60 GB a rovněž Blu-ray mechaniku, která si poradí s optickými médii s kapacitou až 50 GB.

PlayStation není jen "na hraní"

Někteří uživatelé si proto PlayStation 3 nekupují pro jeho herní vlastnosti, ale proto, že je velmi dobrým a přitom poměrně levným přehrávačem Blu-ray disků, tedy formátu, který má postupně nahradit současné DVD kotouče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám