Hlavní obsah

Mobilní Windows ještě neřekly poslední slovo. HP má telefon, co nahradí PC i notebook

Novinky, ort

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pohledu na nabídku chytrých telefonů od společnosti Microsoft, by se mohlo zdát, že mobilní Windows jsou mrtvou platformou. Nabídka chytrých telefonů se v posledních měsících totiž prakticky vůbec nerozrůstá. Zlom nastává až nyní, HP přináší do prodeje dlouho očekávaný model Elite X3.

BEZ KOMENTÁŘE: HP Elite X3Video: Windows

 
Článek

Smartphone X3 si odbyl premiéru už letos v únoru na největším veletrhu mobilních technologií MWC 2016, zakoupit jej je však možné až od tohoto týdne. Tuzemští prodejci jej podle nákupního rádce Zboží.cz nabízejí od 21 358 Kč, některé nabídky se však šplhají klidně až nad pomyslnou cenovou hranici 25 tisíc korun.

Vyšší cena je nicméně ospravedlnitelná. Novinka od HP totiž představuje to nejlepší, co bude možné s operačním systémem Windows 10 před Vánocemi sehnat.

Na první pohled se Elite X3 nijak dramaticky neliší od smartphonů konkurenčních výrobců. Má skoro šestipalcový displej, který mimochodem nabízí špičkové rozlišení 2560 x 1440 obrazových bodů, rychlý procesor Snapdragon 820 a 4 GB operační paměti.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Výbava je to sice slušná, ale najdete ji i v každém druhém top modelu od konkurenčních výrobců. Hlavní přednost novinky tkví v něčem úplně jiném – v operačním systému Windows 10, díky kterému nabízí tento mobil také funkci Continuum. Díky ní dokáže novinka fungovat klidně jako stolní PC.

Kromě základní dokovací stanice, kterou mají také chytré telefony Microsoft Lumia, se ale novinka bude nabízet s adaptérem zvaným HP Mobile Extender. Na první pohled jde o plnohodnotný notebook – má displej, klávesnici i touchpad. Ve skutečnosti ale chybí tomuto stroji vlastní procesor i operační systém. Veškerou práci odvádí samotný telefon, který je možné k tomuto adaptéru připojit dokonce i bezdrátově. Novinka od HP tak dokáže nahradit také notebook.

Kromě velmi slušného výkonu a jemného displeje bude samotný telefon lákat také na zvýšenou odolnost. Výrobce totiž garantuje zvýšenou odolnost proti vodě, prachu a pádům, což je dáno certifikacemi IP 67 a MIL-STD-810.

Foto: archív výrobce

HP Elite X3

Čím se pochlubí Microsoft?

Před Vánocemi by mohla nový chytrý telefon s operačním systémem Windows 10 představit také společnost Microsoft. Na příští týden totiž americký softwarový gigant svolal velkou tiskovku, na které se chystá odhalit s největší pravděpodobností hardwarové novinky. [celá zpráva]

Chystaný smartphone se podle dříve uniklých informací bude jmenovat Surface Phone. Nabízet by se měl ve třech různých provedeních, která se budou odlišovat především výkonem. Dva modely budou určeny pro běžné uživatele, jeden bude extrémně výkonný a druhý sice pomalejší, zato však levnější. Všechny budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Ten nejvýkonnější Surface Phone by navíc po výkonnostní stránce neměl mít na trhu obdoby, jak Novinky.cz informovaly již dříve. [celá zpráva]

Foto: repro nextpowerup.com

Chytré telefony Surface Phone by mohly vypadat takto.

Reklama

Výběr článků

Načítám