Hlavní obsah

Mobilní hra rozpoutala taneční mánii

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se zajímavým nápadem přišli vývojáři z herního studia Game Oven. Vytvořili mobilní aplikaci Bounden pro chytré telefony Apple iPhone, která učí lidi tancovat. Novinka nadchla během dvou dnů od uvedení na trh tisíce lidí, především i díky unikátnímu způsobu ovládání.

Jak se tancuje pomocí hry BoundenVideo: Game Oven

 
Článek

Bounden staví na jednoduchém principu. S partnerem oba chytnete iPhone na jedné straně, chytrý telefon pak přesouváte v prostoru tak, aby se rotující kulička na displeji posouvala vždy přesně určeným směrem.

„Aniž byste si to uvědomovali, učíte se vlastně tancovat. Je to taková škola hrou. Ani ti, kteří mají obě nohy levé, to nevzdávají, protože ta hra je prostě návyková,“ uvedli tvůrci s tím, že ve hře je několik různých tanců. „Ani po delší době vás tento titul nepřestane bavit,“ slibují vývojáři.

Foto: archív tvůrců

Hra Bounden

A že s jednoduchou hrou skutečně trefili do černého, potvrzují i prodejní výsledky. Aplikaci je pro chytré telefony iPhone možné stahovat od středy. Za první dva dny si ji stáhly více než dva tisíce lidí.

Bounden stojí 3,99 USD, tedy zhruba 80 Kč. V konečném důsledku si tak tvůrci za prvních 48 hodin přišli na více než 160 tisíc korun. A jak se zdá, tento stroj na peníze ještě nějakou dobu slušně vydělávat bude. V současnosti se totiž již pracuje na verzi pro Android.

Vývojáři však tvrdí, že pro peníze titul nevytvořili. „Naším cílem je spojovat lidi. Místo toho, aby každý sám civěl do displeje, se s našimi hrami uživatelé baví vždy dohromady,“ konstatovali tvůrci s odkazem na další tituly ve svém portfoliu. Všechny jsou totiž určeny pro více hráčů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám