Hlavní obsah

Mirrors Edge Catalyst: potěší nejen milovníky parkouru

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mirror’s Edge to mělo při vydání těžké. Jednalo se o titul, který se od ostatních odlišoval a prodeje i přes skvělé ohlasy nepatřily mezi ty největší. Fanoušci však stále doufali v pokračování a ke konci se dočkali, když společnost Electronic Arts v roce 2013 oznámila Mirror’s Edge Catalyst na herním veletrhu E3. My jsme si mohli letos hru zahrát na německém Gamescomu a zde jsou naše dojmy.

Ukázka ze hry Mirrors Edge CatalystVideo: DICE

 
Článek

Herní náplň ukázky i dema měla totožnou náplň. Mohli jsme si tak ověřit, že ukázka nebyla nijak upravená pro diváky, ale jednalo se o sestřih z doopravdy odehraného dema. V ní se hlavní hrdinka Faith musí infiltrovat do budovy společnosti Elysium a získat zde citlivé informace. Do firmy se však dostane ještě neznámá osoba se stejným cílem, která však nabourá Faith její plány, a původně tichý postup se náhle změní ve zběsilý úprk o život.

Foto: DICE

Ukázka ze hry Mirrors Edge Catalyst

Do hry se tak vrací dokonale zpracovaný parkour, který Faith využívá ke zdolání veškerých překážek, které jí město Glass City nabízí. Ten je však v novém titulu mnohem plynulejší a animace na sebe lépe navazují. Šplhání po trubkách či okapech tak již nepůsobí krkolomně. Mezi novinky patří nově také možnost vylepšovat rukavici hlavní hrdinky. Do ní bude hráč investovat zkušenostní body, a pořídí si za ně tak například vystřelovací hák, díky němuž může Faith zdolat mnohem větší propasti.

Rozšířil se také repertoár bojových schopností, a tak se může nyní Faith například v rozběhu chytit tyče a využít své kinetické energie k zasazení mnohem tvrdšího úderu. Hra je tedy věrná svému předchůdci, ale začleňuje do něj mnohem více prvků, a posouvá tak volný pohyb včetně soubojů na další úroveň.

Foto: DICE

Ukázka ze hry Mirrors Edge Catalyst

Zároveň už hra nebude striktně lineární jako první díl, ale hráč bude mít možnost plnit v Glass City různé vedlejší aktivity. Díky tomu se nyní ve hře nachází i mapa, která tyto aktivity zaznamenává, ale hráč si v ní může také nastavit bod zájmu, načež mu hra zvýrazní optimální trasu, po které se dostane k požadovanému cíli.

O technickou stránku hry se opět stará Frostbite engine, a jak je z okolních screenshotů vidět, zůstala i stejně perfektní barevná paleta včetně stylizace Glass City – ať už jde o odrazy hlavní protagonistky, tříštění skla, či kvalitně zpracované postavy. To nejlepší, co však Frostbite engine nabízí, je vysoce kvalitní zvuková stránka hry, a jak nám potvrdil i samotný editor zvuku, právě na tomto si dávali ve studiu doopravdy záležet.

Foto: DICE

Ukázka ze hry Mirrors Edge Catalyst

Jak z hratelné ukázky, tak i zpřístupněného dema jsme velice potěšeni. Vypadá to, že ve studiu DICE stále vědí, jak s touto značkou zacházet, a nám nezbývá nic jiného než jim držet palce, ať je takto kvalitní i celek, kterého se dočkáme příští rok.

Mirror’s Edge Catalyst vyjde příští rok pro osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám