Hlavní obsah

Microsoft za týden odhalí nový Xbox

Novinky, mif

Přesně za týden, v úterý 21. května, odhalí společnost Microsoft novou generaci své herní konzole Xbox. Tisková konference odstartuje v redmondském centru společnosti v 19 hodin. Sledovat ji bude možné také prostřednictvím živého přenosu na stránkách xbox.com a díky službě Live přímo v televizoru pomocí stávající konzole Xbox.

Foto: Microsoft

Otázka zatím visí nad tím, jak bude novinka vypadat.

Článek

„Květen představuje začátek nové generace her, televize a zábavy,“ uvedli zástupci firmy. Tím potvrdili i dřívější spekulace, že novinka bude do jisté míry kromě herního systému suplovat také multimediální centrum.

Foto: Microsoft

Pozvánka na odhalení nové generace Xbox

V jakých konkrétních parametrech se bude nový Xbox lišit, však zatím výrobce oficiálně nepotvrdil. Známy nejsou ani informace o jeho ceně a přesném datu uvedení na trh.

Podle některých zdrojů bude představen také nový pohybový senzor Kinect a podrobnosti o herním systému IllumiRoom, který je schopen proměnit obývací pokoj ve válečnou zónu i fotbalové hřiště. [celá zpráva]

BEZ KOMENTÁŘE: Microsoft IllumiRoomVideo: Microsoft

Microsoft je zatím pozadu

Microsoft je zatím jediný z herních gigantů, který neodhalil televizní konzoli nové generace. Nintendo ukázalo konkurenční Wii U už loni. Vzhledem se příliš neliší od svého předchůdce, malá bílá krabička se jednoduše připojí k televizoru. Největšího vylepšení se dočkal bezdrátový ovladač, který se nazývá Wii U GamePad.

Ten je totiž vybaven vlastním dotykovým displejem, který je používán i při hraní na televizi. Zároveň ale u některých her může být využit nezávisle na TV obrazovce, například na cestách. Ovladač disponuje vestavěnou kamerou, mikrofonem i stylusem (speciálním perem) pro přesnější ovládání dotykové plochy.

Informace o nové televizní konzoli prozradila také společnost Sony, samotný PlayStation 4 ale zatím neukázala. Jisté však již je, že přístroj nabídne vyšší výkon, inteligentnější ovládání a systém i sociální funkce.

Ve hrách se budou moci připojit k uživatelům jejich přátelé a poradit, jak obejít v titulu slepou uličku. Sony pro tyto účely vytvoří vlastní sociální síť. Samozřejmostí bude i přístup na Facebook či Twitter. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám