Hlavní obsah

Microsoft odhaduje vánoční prodej Kinectu na pět miliónů kusů

Seattle

Americký Microsoft předpokládá, že svého nového herního systému Kinect prodá během předvánočního prodeje pět miliónů kusů. Uvedl to ve čtvrtek šéf zábavní divize Microsoftu Don Mattrick. Firmě by tak novinka zajistila tržby 750 miliónů dolarů. Podnik dosud předpovídal prodej Kinectu na tři milióny.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

Článek

Ve Spojených státech šlo zařízení za 150 dolarů (2590 Kč) do prodeje ve čtvrtek o půlnoci. Kinect se napojí na herní konzolu Xbox a umožňuje uživateli zapojit se do hry svými gesty či hlasovými příkazy.

Microsoft doufá, že jeho Kinect uspěje v konkurenci systémů Move od Sony a Wii od Nintenda. Podnik také doufá, že se systému podaří oživit obrat trhu celého herního odvětví, který ročně ve světě dosahuje kolem 60 miliard dolarů a který výrazně zasáhla ekonomická krize.

Foto: Reuters

Představení zařízení Kinect

"Předběžný prodej překonal očekávání," uvedl Mattrick. "Lidé za námi chodí a říkají nám, že je to o letošních Vánocích nezbytnost," dodal. Mattrick ale také varoval před tím, že silná poptávka může vést k nedostatku zboží v obchodech.

Celkem bude v USA prodávat Kinect kolem 30 tisíc obchodů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám