Hlavní obsah

Microsoft chystá dvě nové televizní konzole

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft se chystá uvést dvě nové herní konzole. Oba systémy budou určeny k hraní na televizi, jeden bude lákat na kompaktní rozměry, druhý pak nabídne vyšší výkon. Upozornil na to server Kotaku.

Foto: Microsoft

Aktuálně nabízená televizní konzole Xbox One

Článek

O tom, že se Microsoft chystá podle neoficiálních informací uvést nový Xbox, informovaly Novinky.cz již dříve. [celá zpráva]

Nyní však server Kotaku získal informace, že americký softwarový gigant chystá novinky rovnou dvě. První verze by měla být odhalena už na herní konferenci E3 a bude postavena na stejných součástkách jako aktuálně nabízený Xbox One, novinka však bude výrazně kompaktnější.

Druhá novinka bude mít premiéru až v průběhu příštího roku, podle uniklých informací se však je na co těšit. Konzole známá prozatím pod kódovým označením Scorpio totiž bude vybavena i úplně novými součástkami, nabídne rychlejší procesor a výkonnější grafiku. Výkonnější součástky by měly být připraveny na příchod helem pro virtuální realitu.

Bez zajímavosti není ani to, že by tato novinka měla být vybavena 2TB pevným diskem. V obývacích pokojích tedy nebude sloužit patrně pouze pro hraní her, ale také jako multimediální centrum. Velký úložný prostor pak bude k dispozici pro ukládání fotografií, videí a v neposlední řadě také hudby.

Konzole se již testují

Informace o dvou nových konzolích víceméně korespondují s dřívějšími zprávami serveru The Verge. Podle něj Microsoft již nějakou dobu testuje hned několik různých prototypů. Každý z nich je prý jiný, a to důležité – jeden je pouze vylepšenou verzí Xboxu One. Nese tedy stejný název, avšak má výkonnější hardware.

Zástupci Microsoftu se již dříve nechali slyšet, že se zaměří na vytvoření společného ekosystému mezi televizními konzolemi a klasickými počítači, které budou pracovat pod operačním systémem Windows 10.

Pokud se tyto spekulace potvrdí, uživatelé by si už nemuseli vybírat mezi hraním na počítači nebo konzoli, nové tituly by fungovaly na obou zmiňovaných platformách. Tím by americký softwarový gigant získal velkou konkurenční výhodu nad zbylými dvěma konkurenty.

Nové herní systémy chystá i konkurence

Zda se nová konzole na veletrhu E3 skutečně objeví, bude jasné už za pár týdnů. Svátek všech herních nadšenců se totiž bude konat již tradičně v červnu v americkém Los Angeles od úterý 14. do čtvrtka 16. června.

Microsoft není jediným výrobcem, který chystá další generaci svého herního systému. Novou televizní konzoli totiž chystá také Sony a Nintendo.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám