Hlavní obsah

Link Checker Lite zkontroluje funkčnost odkazů na webu

Novinky, Michal Němejc (michal.nemejc@novinky.cz)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dokončení nových webových stránek se často stává, že ne všechny odkazy jsou funkční. A právě proto úkolem každého webmastera je projít odkazy a vyzkoušet, zda opravdu fungují. K usnadnění této poměrně pracné činnosti slouží řada programů a jedním z nich je i freewarový program REL Link Checker Lite.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 25.5.2017 Světový den orientačního běhu ve středu 24.5. - Krajské finále základních a středních škol- Třinec.

Článek

Ten dokáže automaticky zkontrolovat všechny zadané odkazy, a to nejen na webové stránky, ale i na obrázky. Po dokončení celé operace okamžitě zjistíte, které odkazy či obrázky nefungují a proč. Výsledek lze navíc vyexportovat do jednoho ze čtyř nabízených formátů (TXT, RTF, HTML a XLS).

Program umí automaticky projít celý web, stačí jen zadat adresu hlavní stránky. Zároveň je možné do programu naimportovat odkazy z textového souboru či je zadat ručně.

Vzhledem k tomu, že tento program je odlehčenou verzí komerčního nástroje Web Link Validator, je určen pouze pro menší weby a dokáže tak v rámci jedné operace otestovat jen tisíc odkazů. Do tohoto limitu se však většina osobních stránek uživatelů vejde a webmasteři firemních webů stejně spíše sáhnou po lépe vybaveném komerčním nástroji.

[ Ke stažení zde | Velikost: 730 kB | Hodnocení: 7/10 ]

Reklama

Výběr článků

Načítám