Hlavní obsah

Legendární Super Mario znovu ožije na nové herní konzoli od Nintenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Japonská společnost Nintendo představila na prestižním veletrhu počítačových her Electronic Entertainment Expo (E3) v americkém Las Vegas novou herní konzoli Wii U. Zařízení umí přehrávat video od dodavatelů obsahu Netflix, Amazon.com, YouTube a Hulu, vedle toho ale nabídne i 23 nových her. Firma s novou konzolí přichází po šesti letech od zahájení prodeje svého veleúspěšného zařízení Wii.

Foto: Novinky

Super Mario

Článek

Nintendo chce zájem o novou konzoli povzbudit i pečlivě zvolenou nabídkou her. Ty jsou vyvinuty tak, aby zvýraznily přednosti v ovládání a grafickém zpracování, které Wii U nabízí. Firma vsází na tituly NintendoLand či Mario Bros, což je nová verze respektované hry Super Mario.

BEZ KOMENTÁŘE: Herní konzole Wii U nabídne 23 nových her

Firma doufá, že zdokonalené herní zařízení jí pomůže vrátit se na vrchol mezi výrobci hardwaru pro počítačové hry. S novou konzolí přichází dost brzy na to, aby její prodej stihnul ovlivnit hospodaření firmy v klíčovém předvánočním období, kdy výrobci elektroniky mívají nejvyšší tržby z celého roku.

Firma o připravované konzoli informovala už na loňském veletrhu E3, letos ji ale předvedla a ukázala i hry. Konzole má dotykový ovladač pojmenovaný Wii U GamePad a může takové ovladače podporovat i dva. Nintendo přitom na svou novou konzoli upozorňuje dřív, než konkurenční firmy Sony a Microsoft. Ty jsou pro Nintendo úhlavními rivaly.

Firma nesdělila, kdy přesně se Wii U na trhu objeví. Známá není ani cena, za kterou se bude zařízení prodávat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám