Hlavní obsah

Konzole Xbox One se v Česku začne prodávat až v září

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v listopadu začal v USA, Austrálii a 13 dalších západoevropských státech prodej nové televizní konzole Xbox One. Na tuzemský trh přijde přístroj téměř až rok poté, prodávat se začne v září. Novinkám to potvrdili zástupci z české pobočky Microsoftu.

Televizní konzole Xbox OneVideo: Microsoft

 
Článek

Hned zkraje nového školního roku bude Xbox One dostupný nejen v České republice, ale také v dalších 25 státech. Mezi nimi je například Slovensko, Švýcarsko, Japonsko, Jižní Afrika, Polsko, Rusko či Řecko.

Jaká bude oficiální prodejní cena, zatím Microsoft neprozradil. V některých tuzemských obchodech se však novinka podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, již nabízí za cenu od 12 599 Kč. Je tedy pravděpodobné, že výsledná cena se bude pohybovat okolo této částky.

Foto: Microsoft

Xbox One s novým Kinectem

U televizoru může Xbox One sloužit také jako multimediální centrum, které částečně nahradí i některé funkce počítačů a tabletů. Kromě hraní her je tak s novinkou možné streamovat filmy, brouzdat po internetu, ale klidně i telefonovat prostřednictvím bezplatné aplikace Skype. Vše je navíc možné ovládat jednoduše prostřednictvím hlasových povelů, samozřejmě ale v angličtině.

Základem novinky je osmijádrový procesor, který má k dispozici 8 GB operační paměti. Pevný disk má kapacitu 500 GB, další půjde připojit prostřednictvím USB portu. Nechybí ani Blu-ray mechanika, která kromě her dokáže přehrávat i filmy ve vysokém rozlišení, či bezdrátový wi-fi adaptér k připojení na internet.

Nová není jenom samotná televizní konzole, ale také pohybový senzor Kinect. Ten Microsoft dodává přímo s Xboxem One, protože bez něj by celý systém nedokázal využívat některé funkce. Podle tvůrců je druhá generace Kinectu daleko citlivější a přesnější než předchůdce.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám