Hlavní obsah

Jedna z nejlepších akčních her dostane pokračování. Destiny 2 vyjde v září

Novinky, David Ryneš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třikrát hurá. Jedna z nejlepších akčních her pro více hráčů od tvůrců série Halo se oficiálně dočká pokračování. První díl při vydání v roce 2014 trpěl nedostatkem obsahu, ale zároveň měl silně návykovou hratelnost. Dva obří datadisky většinu neduhů napravily, ale nyní je čas jít dál.

Upoutávka na hru Destiny 2Video: Bungie

 
Článek

Bašta na zemi byla zničena Rudou Legií a jejich šéfem Ghaulem. Strážci se tak budou muset vydat na neprobádané planety v našem solárním systému, a objevit tak arzenál zbraní a nové zničující schopnosti. Takto zní oficiální popisek druhého dílu střílečky Destiny.

Foto: archív tvůrců

Šéfové tříd z Destiny 2

Foto: archív tvůrců

Ikora Rey bude i v druhém díle šéfkou třídy Warlocků

V oznamovacím videu je právě tento útok vidět, stejně jako staří známí Cayde-6, komandér Zavala a tajemná Ikora Rey. Vypadá to tedy, že se Cabalové z Marsu sjednotili ve zmíněnou Rudou Legii a rozhodli se jít po zbytku lidstva. Při útoku zničili „Věž“ – poslední lidské útočiště na Zemi a donutili přeživší utéci do ústraní.

Co je jisté, že hráči nepřijdou o své postavy. To už vývojáři potvrdili, a tak všechny postavy, které dosáhly aspoň 20. úrovně a splnily misi Black Garden, se přenesou i do druhého dílu. Jak ale sympatický Cayde-6 v oznamovacím videu říká, všichni včetně něj přišli o svou výbavu. Ta byla útokem Rudé legie zničena.

Foto: archív tvůrců

Destiny 2

Foto: archív tvůrců

Sympatický Cayde-6 je i nyní nadabován Nathanem Fillionem, který se nejvíce proslavil rolí kapitána Reynoldse v seriálu Firefly

Novinkou je hlavně to, že se Destiny konečně podívá i na osobní počítače. Přání hráčů na této platformě tak byla vyslyšena. O tom, že by se mohlo objevit Destiny na počítačích, svědčil dřívější nábor programátorů specializovaných právě na tuto architekturu přímo do hlavního vývojářského studia Bungie.

Dřívější úniky nepotvrzených informací naznačují, že se Strážci budou pohybovat v mnohem větším a otevřenějším světě než doposud. Na jednotlivých planetách by měly být větší i menší města či základny. Tam bude hráč získávat úkoly a plnit různé aktivity. Na potvrzení těchto informací si však budeme muset ještě počkat do odhalení samotné hratelnosti, které proběhne 18. května.

Destiny 2 vyjde na osobní počítače a herní konzole PlayStation 4 a Xbox One 8. září.

Upoutávka Last Call na hru Destiny 2Video: Bungie

Foto: archív tvůrců

Destiny 2

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám