Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Privates – boj proti nemocem

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Léčení pohlavně přenosných nemocí sice nezní jako nějaká velká zábava, ale mix chytlavé hratelnosti, perfektní grafiky a zajímavého příběhu se postará o to, že se budete královsky bavit, aniž byste si všimli, že jste vzděláváni.

Článek

Je to už nějaký ten pátek, šest let, možná více, co byly na freewarové scéně populární hry, v nichž se vystřelováním kondomů zabraňovalo spermiím a virům, aby se dostaly tam, kam by neměly. Jak vidno, tento přístup, který v sobě kombinuje lehkou nadsázku o nelehkém tématu, ještě úplně nevyhasl.

Cílem Privates je totiž také boj s pohlavními chorobami, tentokráte však v mnohem různorodějších prostředích a podmínkách. Nečekejte však nic příliš složitého, stále se jedná o arkádu, jejíž hlavní náplní je mačkání kláves ve správný okamžik.

To vše je zabaleno do velmi podařené grafiky. Ta sice bude na překážku majitelům slabších strojů, avšak stejně jako celá hra má fantastické kouzlo – podávat zábavnou formou problémy, o kterých se moc nemluví a mnohdy se ani na ně příliš nemyslí. Tedy dřív, než je pozdě.

Hra si tak vysoké ocenění zaslouží nejenom za kvality svého zpracování, ale i námět, který lze označit jako „společensky prospěšný“. A takových se dnes už moc nevidí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám