Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Doom 2D – návrat do starých časů

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vzít jednu z nejznámějších 3D her historie a snažit se ji předělat do prostoru o dvou dimenzích se může zdát jako dosti šílený nápad, ale výsledek není vůbec špatný.

Článek

Doom patří ke klasice a najde se jen málo pařanům, kterým tento název nic neříká, a to přesto, že už brzy bude mít na krku dvě dekády života. Zcela definoval žánr těchto her a trvalo pěkně dlouho, než se jeho následovníci vymanili z jeho vlivu.

O to více překvapí, když se někdo tuto ikonu 3D akcí pokusí předělat na obyčejnou arkádu. A ještě navíc to všechno nacpat do Flashe a nechat to hráče prožívat v okně svého browseru. Jenže když necháte všechny tyto předsudky stranou a začnete prostě hrát, budete se nečekaně dobře bavit.

Z původního Dooma totiž zůstala perfektní hudba, úderné zvukové efekty a také některé prvky grafiky. Opět se tak setkáte se zmutovanými kojáky, Impy a další podobnou havětí z pekel a stejně jako kdysi jim dáte ochutnat olovo se své brokovnice.

Podtrženo a sečteno: celkem průměrná arkáda se s patřičným vylepšením stává chuťovkou pro všechny pamětníky. Ti by si ji rozhodně neměli nechat ujít.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Cut It – hrátky s nůžkami

Kdo by si jako dítě rád nehrál s nůžkami a s papírem. Může se to zdát podivuhodné, ale i něco takového lze zpracovat jako počítačovou hru, která zaujme nejenom...

Výběr článků

Načítám