Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Damsel – pohádka trochu jinak

Novinky, Radovan Blažek

Řekněme, že adventury nejsou zrovna dvakrát masově populární. Stejně tak vás na první pohled nemusí zaujmout až infantilní grafika a nepříliš dlouhá doba hraní. Přesto má v sobě hra něco, co vás chytne za srdce.

Článek

Zápletka je celkem jednoduchá a jako opsaná z některé z mnoha pohádek. Zlý černokněžník se cítí ve svojí magické věži opuštěný a nenapadne ho nic lepšího, než tuto situaci řešit únosem princezny. To se jí samozřejmě nelíbí stejně tak jako několika princům, kteří přijdou na pomoc. Nedopadne to sice nijak slavně, ale o tom se už musíte přesvědčit sami.

Celá hra se nese v příjemně odlehčeném duchu. Vytříbené dialogy i osudy nebohých princů mohou dokonce na vašich tvářích vykouzlit znatelný úsměv, což je jasné plus, zvláště v těchto pošmourných podzimních dnech.

Jako jediný opravdový nedostatek můžeme označit délku hry, která zahrnuje pouhé dvě lokace a pouhých pár předmětů, s jejichž spojení nebudete mít sebemenší problém. Škoda, příjemná atmosféra hry v sobě skýtá daleko větší potenciál.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Axiebal 7 - koulela se kulička

I když her, ve kterých máte ovládat neposednou kuličku, existuje spousta, pokud se spojí nápaditý design úrovní s dobrou hratelností, není důvod nepodlehnout...

Výběr článků

Načítám