Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Chatroom – zajímavá textovka

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní době plné snahy o co nejlíbivější grafiku vypadá každý herní počin, kterému stačí pouze písmena, poněkud směšně. Avšak nenechte se zmást, pod nezáživnou slupkou se skrývá velmi zajímavá hra.

Článek

Její vznik zřejmě inspiroval Alan Turing, který jako matematik položil základy pro mnoho oborů, se kterými počítačová věda pracuje dodnes. Asi největší zásluhy jsou mu připisovány v oblasti umělé inteligence, zvláště pak jeho Turingův test. Ten má za úkol stanovit hranici, po jejímž překročení už bude možné prohlásit stroje za inteligentní. Test spočívá zjednodušeně v tom, že „chatujete“ s neznámou protistranou, kterou může být buďto další člověk nebo právě počítač. A pokud nejste schopni počítač jednoznačně odhalit, pak jej lze prohlásit za inteligentní.

Podobnou zápletku má i tato hra. V daleké budoucnosti sedíte zavřeni v bunkru a zkracujete si nekonečný čas „chatováním“ s dalšími přeživšími. Mezi nimi se však pohybují i roboti, kteří se vás snaží přesvědčit, abyste opustili kryt, a stali se tak jejich kořistí. A právě vaším úkolem je odlišit je od lidí.

Celá hra je bohužel v angličtině, bez níž se zde opravdu nepohnete dál. Ale pokud tímto jazykem vládnete, pak máte šanci na skutečně netradiční hráčský zážitek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám