Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Cave of No Return – běh o život

Novinky, Radovan Blažek

Tento žánr her není příliš rozšířený, o to víc potěší každý nový přírůstek. Jednoduchý nápad je rozvinut v arkádu tak akční, že můžete sotva mrkat.

Článek

Máte někdy sny, v nichž před něčím utíkáte – sice nevíte, co to je, ale jste si naprosto jisti, že se nemůžete zastavit? Tak Cave of No Return je počítačovým ztělesněním takové můry. Hlavní úkol spočívá v nutnosti utéci z jeskyně, která se nejspíš začíná bortit. Jenže ať utíkáte, jak utíkáte, východ stále není v dohledu.

Do cesty se vám stavějí různé překážky – padající kamení je nutné někdy přeskočit, jindy zase elegantní skluzem podlézt. A to je prakticky všechno – nečekejte tedy nějakou intelektuální zábavu, ale jen prostý trénink reflexů a udržení koncentrace.

Při pohledu na opravdu minimalistickou černobílou grafiku se pak do mysli vkládá otázka, má-li takto prostoduchá záležitost naději na úspěch. Odpovědí je však zcela rozhodné ano. Jednoduchý herní princip je nesmírně chytlavý a on-line propojení databází nejlepších výsledků bude některé soutěživé jedince nutit utíkat znovu a znovu.

Reklama

Související články

Videohra Alien Swarm – mimořádný zážitek

Taková hra přijde jen několikrát do roka. Původně placený titul snese srovnání s lehkým nadprůměrem komerční produkce – kvůli tomu se vyplatí překonat i pár...

Výběr článků

Načítám