Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: BlockCAD – virtuální Lego

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnozí jsme si s ním hráli a mnozí ho ještě máme někde doma. Malé barevné kostičky, které se dají spojovat dohromady, a vytvářet tak neuvěřitelné kreace. Ano, jedná se o Lego, jednu z nejzajímavějších hraček historie. Teď tu máme její virtuální podobu.

Článek

V pravém slova smyslu se nejedná ani tak o hru, jako spíš o trojrozměný editor, ve kterém můžete dohromady skládat různé kostky a vytvářet tak cokoli, co vám vaše fantazie dovolí. Nečekejte tedy žádné mise, vše je jen a jen na vás. Chce to tvůrčího ducha a docela dost trpělivosti, než se naučíte ovládání.

Kostek je k dispozici plná řada. Nejste omezeni jen základními stavebními kameny, ale objevují se zde kousky z jiných stavebnic a i takové, které si sám autor vymyslel. Kdyby se zde ještě objevila možnost nadefinovat si vlastní součástku, pak by se lze vše dalo dotáhnout k dokonalosti.

:. BlockCAD

A co vše si můžete vystavět? Jak už bylo řečeno, fantazii se meze nekladou. Pro inspiraci můžete navštívit domovské stránky hry a podívat se na obsáhlou galerii různých výtvorů: od domků, přes auta až po parníky. Můžete sice namítnout, že vám zážitek ze skutečné stavebnice žádný počítačový program nenahradí, ale když uvážíte, že nestojí ani korunu a navíc se kvůli němu nemusíte mačkat v obchodech…

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Uforia – let vesmírem

Další vesmírná střílečka? Omyl, v této hře nepadne jediný výstřel, přesto však půjde o život v každé chvíli. Pilotovat létající talíř a do ničeho přitom...

Výběr článků

Načítám