Hlavní obsah

HRA: Squarez - kostičková logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Squarez je logickou hrou, možná trochu méně originální, protože se jedná o milióntou variaci na jedno a totéž téma, nejedná se však o tupý klon, i zde najdeme náznak jisté originality.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Squarez

Ptáte se jaké? Představte si herní plochu, na níž jsou v matici uspořádány různé geometrické objekty navíc odlišené barvou (červená kolečka, modré trojúhelníky atd.). Vaším cílem je označit čtyři stejné objekty tak, aby jejich spojnice tvořily čtverec, je jedno jak orientovaný. Pro zvýšení bodového zisku můžete vytvářet i vícenásobné čtverce, všechny možnosti máte názorně ukázány v nápovědě. Jakmile budete s označováním hotovi, stačí na váš výtvor klepnout pravým tlačítkem a všechny objekty ve čtverci zmizí. A cíl hry? Samozřejmě vyčistit plochu v stanoveném časovém limitu.

Squarez se mi osobně docela líbí, jen bych uvítal možnost vypnutí docela stresujícího časového omezení, i když je pravda, že s ním má hra teprve šťávu.

DOWNLOAD, homepage, 0.9 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Rope Mania - logika s lany

Po kratší odmlce se vrátíme k žánru, který není vhodné opomíjet, už jen proto, že jeho hraním se prý stáváme chytřejšími - ano, tušíte správně, jedná...

Výběr článků

Načítám