Hlavní obsah

Hra na policajty a zloděje v Battlefield Hardline

Novinky, ryn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Série Battlefield si vždy hrála s odbočkami od hlavních dílů. Ať už se jednalo o zábavné a velmi povedené Bad Company, či futuristický Battlefield 2141. Nyní nám vývojáři ze studia Visceral Games, které stojí například za úspěšnou sérií Dead Space či parádním Dante’s Infernem, přinášejí jejich vizi Battlefieldu v městském prostředí, kde vojáky nahradili policisté a zloději.

Upoutávka na hru Battlefield Hardline Video: Visceral Games

 
Článek

Příběhová kampaň sleduje příběh policisty Nicka Mendozi, který musí vyřešit celkem průhlednou zápletku ohledně nové drogy, která zužuje Miami. Kampaň je vyprávěna epizodicky a je inspirována staršími seriály z policejního prostředí. Nick se samozřejmě v průběhu hraní dostane na obě strany konfliktu. Zajímavé mechaniky však ve hře nechybí.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Battlefield Hardline

Jedna z těch zajímavějších je možnost zatknout nepřítele. Hráč tak může zařvat ikonické „Freeze“ s odznakem v ruce, zatknout útočníka, a vyhnout se tak přestřelce. Díky tomu kampaň nabízí pár klidnějších lokací, kde se překvapivě vyplatí tichý postup. Dále se zde nacházejí různé vychytávky, které se přenášejí i do režimu více hráčů, jako je například policejní štít či kuše, která vystřelí hák s lanem, po kterém může hráč vylézt nebo se sklouznout ze střechy na střechu.

Režim pro více hráčů obsahuje sedm módů, ze kterých známe z původní série pouze dva, a to je týmový deathmatch a dobývací conquest. Mezi nové patří například Krvavé peníze, kde se policisté přetahují se zločinci o velký lup peněz. Další je zde Loupež, kde zločinci musí vyhodit do povětří sejf a ukrást co nejvíce peněz. Policisté jim v tom samozřejmě musí zabránit.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Battlefield Hardline

Jedním z nejzajímavějších je však Krádež vozidel. Zde musí hráči vzít vybrané vozidlo na mapě a jezdit s ním určenou rychlost, a díky tomu tým získává body. Pak se hráči ještě mohou zběsile prohánět ve vozidlech a ničit se ve Žhavém cíli, či zachraňovat rukojmí z rukou zločinců.

Co nejvíce zamrzí, je však osekaný arzenál. Je logické, že se v takto zaměřené odbočce nemůžeme setkat se všemi zbraněmi jako například ve čtvrtém Battlefieldu, ale i tak má každá třída arzenál podstatně chudší. Stejně tak zamrzí až přehnané požadavky na odemknutí všech zbraní, kdy hráči musí hrát doopravdy desítky hodin pro jejich získání.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Battlefield Hardline

Nedá se říci, že se Battlefield: Hardline vyloženě nepovedl, ale stále tam chybí ten správný tah na branku. Oproti více inovačnímu Call of Duty: Advanced Warfare, tak trochu ztrácí, ale krok vedle to vyloženě není.

Battlefield: Hardline vyšel na osobní počítače, staré konzole (Xbox 360, PlayStation 3) a nové konzole (Xbox One, PlayStation 4)

HODNOCENÍ: 7/10

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám