Hlavní obsah

HRA: Lyle in Cube Sector - návrat klasiky

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stýská se vám po osmibitech? Pak byste rozhodně neměli minout dnešní hru, protože ta jako by jim z oka vypadla.

Článek

Sice se hra nějak neumí srovnat moderními rozlišením a proto běží jen v úzkém pruhu uprostřed obrazovky, ale ani to vám nezabrání si vychutnat tu báječnou atmosféru.

Milióny barev, kterými dnes hýří i displeje mobilních telefonů jsou náhle pryč a místo nich tu máme najednou něco, co by sice někomu mohlo připadat nevzhledné, za to však báječně atmosférické.

Nejedná se navíc o žádnou hloupou střílečku, kde jen s vervou stačí bušit do mezerníku a ono to nějak dopadne. Naopak, vaší jedinou možností interakce s okolím jsou všude možně rozházené krabice, které můžete sebrat a následně odhodit. Elegantně se tak dají likvidovat nepřátelé (takové hnusné housenky a ptáci létající jako by byli nakažení chřipkou) a také se můžete dostávat pomalu vpřed až na konec úrovně, kde na vás čeká boss.

Ke všemu si ještě přičtěte originální hudbu, která zní naprosto přesně jako ta z automatů v maringotkách od kolotočů s automaty a máte před sebou perfektní výlet o nějakých dvacet let zpátky.

DOWNLOAD, homepage, 1.1 MB, 7/10

Reklama

Související články

HRA: Cyco - skákající slepice

Slepice, coby hlavní hrdina hry už není tak neobvyklý jev, jak by se mohlo zdát. Zajímavější ovšem je, že tentokrát se na ni nebude střílet, naopak...

HRA: Trabant Derby - dvoutaktní závodění

Nedávno jsme tady měli ježdění v polském Fiatu, teď se podíváme na jinou automobilovou legendu - Trabanta snad není třeba nikomu blíže představovat.

HRA: 324 - masakr s autobusem

Potřebujete ze sebe nějak dostat nahromaděnou zlost a vztek? Paní není lepší způsob, než usednout za volant autobusu a začít pronásledovat nic netušící chodce...

Výběr článků

Načítám