Hlavní obsah

HRA: Lemmings 32K - lumíci se vrací

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při probírání se staršími freewarovými hrami jsem narazil na jednu předělávku, kterou už jste možná viděli, možná dokonce v originále. Jedná se o Lemmings neboli Lumíky, legendární logickou záležitost z počátku devadesátých let.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto.

Článek

Pokud jste Lemmings ještě nikdy neviděli, pak vězte, že je to logická hra s originálním námětem. Lumíci jsou malá zvířátka, hlodavci, která vypadnou z díry na začátku úrovně a umí jen chodit sem a tam.

Vašim úkolem je vybrat speciální funkce ze spodní řady ikon (hrabání, kopání, stopka, padák, exploze, stavění schodů atd.) a určit jí nějakému lumíkovi. Postupným kombinováním nejrůznějších funkcí musíte vytvořit cestu až na konec úrovně - za úspěch se považuje, když ho dosáhne předepsané procento celkové populace.

Po úspěšném dokončení dostanete dlouhý kód složený s písmen - je vhodné si ho poznamenat, protože v této hře chybí funkce load & save, které jsou nahrázeny právě zadáváním těchto kódů, které vás přenesou do příslušné úrovně.

Co víc dodat? Pokud Lumíky znáte, pak si u tohoto počinu, který by měl bezproblémově běhat i na novějších počítačích, můžete zavzpomínat na staré dobré časy, kdy Windows nebyly operační systém. A pokud hru neznáte, pak byste měli tuto trestuhodnou mezeru ve svém vzdělání zaplnit - sami uvidíte, jak dobře se u toho budete bavit.

DOWNLOAD, homepage, 35 KB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: KeyJ's Billard - normální kulečník

Už jsme tu dlouho neměli žádnou simulaci kulečníku. Takže pokud jste teď třeba nemocní nebo v práci a nemůžete si tuto skvělou hru vychutnat v reálu,...

HRA: CrissCross2 - a zase ten Scrabble

Určitě jste někdy slyšeli o deskové hře s písmenky zvané Scrabble, možná i o její počítačové podobě. Nedávno jsem zjistil, že existuje její nová verze, takže...

HRA: HighGrow - tak to tu ještě nebylo

Docela váhám, do které skupiny tuto hru zařadit. Má to být simulátor, ale docela připomíná budovatelskou strategii, nebo Tamagočiho, o nějž se budete starat....

Výběr článků

Načítám