Hlavní obsah

Hra Fortnite je zlatý důl, tvůrcům vydělala stovky miliónů

Novinky, ort

Letošní rok už přinesl první herní hit, zájem o titul Fortnite Battle Royale je totiž rekordní. Tvůrci mají rozhodně co oslavovat, neboť za necelý měsíc na trhu už hra pro iPhony a iPady vydělala 25 miliónů dolarů, tedy v přepočtu 516 miliónů korun. Celková suma je navíc díky podpoře dalších platforem ještě vyšší.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou.

Jak se nyní ukazuje, tento relativně jednoduchý koncept v kombinaci s poutavou grafikou hráče doslova uchvátil. Jak jinak si vysvětlit, že za titul nabízený zadarmo jsou ochotni utrácet stovky miliónů.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Aplikaci je totiž možné na iPhony a iPady od začátku dubna stahovat bez zaplacení jediné koruny. Stejně jako v dalších bezplatných titulech si ale lidé mohou připlatit za lepší zbraně a další prvky výbavy, které jim usnadní průběh hrou a dostanou je na vyšší úroveň okamžitě, bez čekání.

Sluší se uvést, že hra Fortnite Battle Royale je dostupná vedle mobilních zařízení s logem nakousnutého jablka už od loňského roku také pro další platformy – PC, MacOS, PlayStation 4 či Xbox One. Zmiňované tržby 25 miliónů jsou však pouze za iPhony a iPady, pro které je titul oficiálně dostupný od začátku dubna.

Celkové výdělky po započítání dalších platforem tedy budou citelně vyšší, jejich přesnou výši však tvůrci zatím neoznámili.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Stejný hit jako Pokémon Go?

Fortnite Battle Royale tak má vcelku velkou šanci vyrovnat se svou popularitou hitu Pokémon Go, který vyšel už v roce 2016.

Přestože již nejde o žádnou novinku, na nezájem si tvůrci ze společnosti Niantic stěžovat rozhodně nemohou. Titul s japonskými příšerkami jim za poslední rok vydělal v přepočtu zhruba 27 miliard korun. [celá zpráva]

Pokémon Go se těší nebývalé popularitě především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra je tedy schopna na displeji telefonu vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám