Hlavní obsah

HRA: Becherov - zasloužený vítěz ročníku 2004

Novinky, Ondřej Pohl

Protože k tomu dnešní výjimečné datum přímo vybízí, řekneme si pár slov o vítězi Becherovka Game už dnes. Je jím hra Becherov, která už na první pohled nezapře silnou inspiraci v Grand Theft Auto. Jaká je a jestli se stala vítězem zaslouženě, o tom víc v následujícím článku.

Foto: Vratislav Konečný

Kostel svatého Martina s arkádovou Švédskou zdí v popředí

Článek

Pokud jste někdy alespoň viděli Grand Theft Auto v akci, což by nebylo zas až tak neobvyklé, protože už je nějakou dobu volně ke stažení a jedinou omluvou pro jeho neznalost je pomalé připojení, pak už z poloviny víte, o čem Becherov je.

Ovládáte nejrůznější vozidla viděná shora a proháníte se s nimi po ulicích smyšleného města Becherova. Stejně jako ve vzoru plníte nejrůznější úkoly, ale pozor, zde se nedáte na dráhu zločinu, ale budete si naopak vydělávat jako poctivý řidič rozvážející Becherovku. To je asi tak vše, co by se k příběhu dalo říct, nemá smysl zde prozrazovat nějaké detaily, protože byste tak byli připraveni o to nejcennější, co příběh v každé hře nabízí - a to jeho postupné odhalování.

Možná ještě ale stojí za to naťukat sem pár vět o zpracování. Je samozřejmé, že Grand Theft Auto zůstalo nepřekonané, za což může jednak limit velikosti instalačního souboru, který je pro všechny hry přihlášené do Becherovka Game stanoven na 6 MB, ale taky fakt, že se nejedná o komerční hru. Rozdíly jsou ale spíše jen kosmetického rázu, jako že některé textury nejsou tak propracované, jak by mohly být anebo že některé detaily by mohly být zpracovány podrobněji.

Obecně se ale jedná opravdu jen o drobné věci, které při samotném hraní nijak zvlášť nepostřehnete. Zato hratelnosti a adrenalinové akce si užijete do sytosti, a proto se lze jen ztotožnit s verdiktem poroty: Becherov je zaslouženým vítězem Becherovka Game 2004.

DOWNLOAD, homepage, 6 MB, 9/10

Reklama

Související články

HRA: Light Driver 2 - jezdíme bezpečně

Automobilových simulací bývá mezi freewarovými hrami jako šafránu, a proto je třeba vzít za vděk i méně kvalitními. Light Driver je typicky reklamní hrou,...

Výběr článků

Načítám